Arsenal wil Xavi Simons, PSV vraagt vijftig miljoen euro

Sportnieuws
zondag, 04 juni 2023 om 9:38
xavi simons
Xavi Simons staat in de nadrukkelijke belangstelling van Arsenal, zo melden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad. De spelmaker is de belangrijkste speler van PSV, dat minimaal 50 miljoen euro voor hem wil hebben. Daarmee zou Simons de duurste verkoop uit de geschiedenis van PSV kunnen worden.
De twintigjarige creatieveling nam PSV dit seizoen veelvuldig bij de hand. Simons werd met 19 doelpunten gedeeld topscorer van de Eredivisie en was ook acht keer aangever bij een doelpunt van een ploeggenoot. Daarmee is alleen Dusan Tadic waardevoller qua doelpuntenbijdrage. Arsenal zou nu kijken of ze Simons los kunnen weken bij PSV.
Simons heeft een clausule in zijn contract, waardoor hij in 2023 of 2024 voor twaalf miljoen euro naar Paris Saint-Germain terug kan keren. PSV zou die clausule dolgraag eruit halen, maar tot nu toe nog zonder succes. Het contract van Simons loopt nog tot 2027, waardoor de Eindhovenaren aan andere clubs dan PSG een veel hoger bedrag kunnen vragen.
Het Eindhovens Dagblad meldt dat PSV denkt aan 'minimaal 50 miljoen'. Dat zou betekenen dat Simons het uitgaande transferrecord van Hirving Lozano gaat verbreken. De Mexicaan ging in 2019 voor 45 miljoen naar Napoli. Het hoge bedrag is voor een topclub uit de Premier League een schijntje. Zo gaf Chelsea afgelopen jaar zo'n 600 miljoen euro uit, terwijl Arsenal zelf zes spelers voor een hoger bedrag dan de genoemde vijftig miljoen haalde.
Dat Arsenal zich voor hem meldt lijkt geen toeval. Simons wisselde onlangs van zaakwaarnemer. De aanvallende middenvelder ruilde Rafaela Pimente in voor Darren Dein. Darren is de zoon van David Dein, voormalig mede-eigenaar en vicevoorzitter van Arsenal. Bovendien gaat Arsenal gegarandeerd de Champions League in, terwijl PSV zich nog moet plaatsen via de voorrondes. 
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties