'Arne Slot tekent vandaag nog contract bij Liverpool'

Sportnieuws
vrijdag, 17 mei 2024 om 16:31
arne slot
Arne Slot gaat vandaag zijn contract tekenen om als hoofdtrainer bij Liverpool aan de slag te gaan, maakt transferexpert Fabrizio Romano bekend op X. De 45-jarige coach veroverde in zijn drie jaar bij Feyenoord eenmaal de landstitel, eenmaal de KNVB-Beker en hij verloor de finale van de Conference League.
Het nieuws dat Slot hoofdtrainer bij de Engelse topclub wordt komt niet uit de lucht vallen. Al maanden gaan er geruchten dat hij de opvolger wordt van Jürgen Klopp en de coach zelf bevestigde op zijn laatste persconferentie dat hij de stap ging maken. 'Het voelt af en toe gek om deze weken alles hier voor het laatst te doen. Ik was vandaag ook wat later, omdat ik bij iedereen mijn tijd wil nemen voor een goed afscheid. Er is nog geen officiële aankondiging, maar ik kan wel bevestigen dat ik volgend seizoen coach van Liverpool ben. Maar dat is voor jullie geen verrassing', zei Slot toen.
Romano geeft nu aan wanneer Slot zijn contract gaat tekenen: vandaag nog. 'Arne Slot tekent vandaag formeel zijn contract als de nieuwe hoofdtrainer van Liverpool, alle documenten zijn aanwezig. De officiële aankondiging zal er komen met Liverpool's gewenste timing. De werkvergunning voor enkele van zijn stafleden is nog in behandeling en daarna zal het bezegeld zijn', zo laat de Italiaan weten op X.
Slot ging in de zomer van 2021 naar Feyenoord, nadat hij bij AZ ontslagen was toen de overstap bekend werd. De Rotterdammers werden onder zijn leiding achtereenvolgens derde, eerste en tweede in de Eredivisie. Liverpool betaalt naar verluidt een bedrag van zo'n 13 miljoen euro om Slot los te weken bij Feyenoord. Bij de huidige nummer drie van Engeland volgt hij Jürgen Klopp op, die al negen jaar aan het roer stond, maar het tijd vond voor een sabbatical. In de negen seizoenen won Klopp eenmaal de landstitel en eenmaal de Champions League.

🚨🔴 Arne Slot formally signs his contract as new Liverpool head coach today, all documents are in place. The official announcement will follow with #LFC desired timing. Work permit still pending for some of his staff members and then it will be all sealed.

Image
52.9K
Reply

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties