Alcaraz drijft Medvedev tot wanhoop en wint Indian Wells: 'Ik had geen oplossingen meer'

Sportnieuws
maandag, 18 maart 2024 om 11:07
copyright proshots 24728454
Het werd een kopie van de finale van 2023 in Indian Wells. Carlos Alcaraz en Daniil Medvedev stonden net als vorig jaar tegenover elkaar in de eindstrijd van het masterstoernooi. Ook deze keer was het de Spanjaard die de titel opeiste.
Medvedev was duidelijk uit op revanche na de nederlaag in 2023. De Rus ging als een bezetene van start en kwam in de eerste set met 3-0 voor te staan. Vanaf dat moment kwam er echter zand in de motor van Medvedev. Alcaraz brak terug, speelde zeer solide en maakte bijna geen fouten. De eerste set moest beslist worden middels een tiebreak. Deze ging met 7-5 naar de jonge Spanjaard toe.
In het tweede bedrijf ging het koppie snel hangen bij Medvedev. Verkeerde keuzes, onnodige fouten en kiezelharde winners van Alcaraz zorgden ervoor dat het geen moment spannend werd. Met 6-1 klaarde de nummer twee van de wereld eenvoudig de klus en boekte Alcaraz daarmee zijn dertiende toernooizege op nog maar 20-jarige leeftijd.

Medvedev voelde zich kansloos

Na afloop van het duel gaf Medvedev alle credits aan zijn Spaanse opponent. De Rus zei dat hij niks tegen de mokerslagen van Alcaraz kon inbrengen. 'Zijn ballen gaan zo snel. Het enige dat ik kon doen was de bal terugbrengen, maar ik kon hem niet in de problemen brengen. Om eerlijk te zijn, in de tweede set had ik geen oplossingen meer', geeft een eerlijke Medvedev toe.

Samenvatting finale Indian Wells: Alcaraz vs. Medvedev

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties