'Al Hilal wil Europese markt op zijn kop zetten met openingsbod van 100 miljoen'

Sportnieuws
donderdag, 23 mei 2024 om 13:45
leao
Vorige zomer ging er een grote schokgolf door (voetballend) Europa: opeens vertrokken er heel veel spelers naar het Midden-Oosten om in Saoedi-Arabië te gaan spelen. Cristiano Ronaldo startte de trend door in de winter van 2022 Manchester United in te ruilen voor Al-Nassr. De clubs uit Saoedi-Arabië hebben tot op heden nog niet doorgezet met (jongere) supersterren van Europese topclubs, maar daar lijkt verandering in te gaan komen.
Volgens het Portugese O Jogo wil Al Hilal, de club waar onder meer Neymar actief is, Rafael Leão naar de zandbak halen. O Jogo schrijft dat de Saoedi's een 'nog niet eerder uitgevoerde operatie met een bombastisch effect' uit willen voeren door de sterspeler van AC Milan naar het land te halen. De afkoopclausule van Leão kan nog wel roet in het eten gooien: hij beschikt namelijk nog over een contract tot de zomer van 2028 en heeft een afkoopclausule van 175 miljoen euro. 

Hoog openingsbod 

De club zal die afkoopsom niet direct gaan betalen, maar naar verwachting openen met een bod rond de honderd miljoen euro. De Saoedische clubs willen af van het stereotype dat alleen oudere spelers naar de competitie komen, en dus proberen ze het nu bij de jonge wereldster, die als één van de beste voetballers van de Serie A wordt gezien. Mochten de clubs eruit komen, is het wel de vraag wat Leão zelf wil; zijn vader zal volgens geruchten wel snel naar Saoedi-Arabië vliegen voor de onderhandelingen.

Genoeg redenen om het te doen 

Veel mensen zullen toch snel denken dat een speler die 24 jaar oud is, niet zo snel het jawoord geeft aan Al Hilal. Toch zijn er genoeg redenen waarom hij het wel zou doen. Het flinke salaris is natuurlijk reden nummer één om de overstap te maken, maar trainer Jorge Jesus kan ook een belangrijke rol spelen aangezien hij Leão liet debuteren bij Sporting Portugal. Tussenpersoon Mário Rui wordt ook als belangrijk beschouwd, aangezien hij al een grote rol had in de transfers van Neymar en Otávio.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties