Ajax-verdediger maakt overstap naar sc Heerenveen

Sportnieuws
donderdag, 11 juli 2024 om 17:32
jong ajax
Mateja Milovanovic tekent voor twee seizoenen bij sc Heerenveen, zo maakt de Friese club bekend via de officiële kanalen. De twintigjarige verdediger komt transfervrij over van Ajax, waar zijn contract deze zomer afliep. Heerenveen troeft onder andere PEC Zwolle af met het binnenhalen van Milovanovic.
Algemeen directeur Ferry de Haan is verheugd met de komst van Milovanovic. 'Mateja is een linksbenige verdediger die zowel centraal achterin als op de linksbackpositie uit de voeten kan. Hij is een technisch vaardige speler die de linies goed kan verbinden. De afgelopen jaren heeft hij te maken gehad met blessureleed, maar wij hebben er alle vertrouwen in dat hij zich met zijn talent bij ons verder kan ontwikkelen', laat De Haan weten op de clubwebsite.
De Servische Milovanovic speelde sinds 2018 in de jeugdopleiding van Ajax, dat hem transfervrij oppikte bij Sparta Rotterdam. Hij kwam uiteindelijk tot twaalf wedstrijden voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie en haalde Ajax 1 niet, mede dankzij twee zware knieblessures in twee seizoenen. Begin april kreeg hij te horen dat zijn contract niet verlengd werd.
Milovanovic is de vijfde aanwinst voor hoofdtrainer Robin van Persie. Eerder haalde Heerenveen namelijk al Sam Kersten, Levi Smans, Dailo Al-saed en Amara Condé. Daartegenover staat het vertrek van Thom Haye, Anas Tahiri en waarschijnlijk ook nog Sven van Beek en Pelle van Amersfoort. Het laatstgenoemde duo kan naar Al-Shanania in Qatar, zo werd dinsdag onthult door de Leeuwarder Courant.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties