Feyenoord haalt in één klap drie toptalenten van Ajax in huis

Sportnieuws
woensdag, 10 juli 2024 om 23:01
copyright proshots 19880367
Feyenoord heeft de jeugdopleiding versterkt met drie toptalenten van aartsrivaal Ajax, zo maakt Feyenoord Youth Watcher bekend. Na eerst al jeugdinternational Jivayno Zinhagel vast te hebben gelegd maken nu Nick en Tim de Koning, twee broers, de overstap van Amsterdam naar Rotterdam. Een goed individueel plan zou de doorslag gegeven hebben.
Begin juli werd bekend dat beide jeugdinternationals een contractaanbieding van Feyenoord op zak hadden, waar ze nu dus op ingegaan zijn. Tim de Koning is vijftien jaar en speelde afgelopen seizoen in Ajax Onder 15, waar hij een uitstekende indruk achter liet. In het seizoen 2022/2023 maakte hij meer dan eens minuten in een hogere lichting. Hij kan als middenvelder en verdediger uit de voeten.
Zijn broer Nick de Koning is zeventien jaar en speelde in de Onder 17. Hij werd vorig jaar door AjaxShowtime nog omschreven als 'een aanvallende middenvelder met slimme loopacties en een uiterst functionele techniek' en toonde onlangs nog zijn potentieel op de Future Cup, voordat een blessure roet in het eten gooide.
Eerder werd al bekend dat ook Jivayno Zinhagel komend seizoen in Rotterdam te bewonderen zou zijn. Hij tekende een contract bij Feyenoord tot 2027 en verkoos hen boven een dienstverband bij PSV. Hij speelde als vijftienjarige in Ajax Onder 16, een lichting hoger en werd in Amsterdam gezien als een groot talent.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties