Ajax trekt talenten aan van Sparta en Excelsior waaronder het broertje van Jorrel Hato

Sportnieuws
dinsdag, 07 mei 2024 om 10:45
copyright proshots 25082258
Elgyn Hato - het broertje van Ajacied Jorrel Hato - maakt aankomende zomer de overstap van de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam naar de jeugdopleiding van Ajax. De jonge middenvelder gaat hoogstwaarschijnlijk aansluiten bij de selectie van Ajax O14.
De overgang van de piepjonge Elgyn Hato komt niet volledig uit de lucht vallen. In maart 2024 werd al bekend dat er sprake zou zijn van Amsterdamse interesse in het talent. Robin Nelisse - oud spits van onder meer Feyenoord en AZ - bevestigde de interesse van Ajax: ‘Hij is daar nu over aan het nadenken. Elgyn is een middenvelder, maar kan ook in de verdediging uit de voeten. Hij is écht een goede speler.’ Destijds zei grote broer Jorrel het volgende over een eventuele komst van zijn broertje. ‘De keuze ligt bij hem. Hij moet zelf nagaan waar die graag heen wil, waar hij graag wil spelen.’ Nu heeft zijn broertje er dus voor gekozen om bij Ajax te komen spelen.
Daarnaast is de overgang van de dertienjarige Hato logisch gezien de club waar hij momenteel speelt: Sparta Rotterdam. Ajax heeft namelijk een samenwerkingsverband met de Rotterdamse club met betrekking tot de jeugdopleiding. Hato is dan ook niet de enige speler die de overstap van Rotterdam naar Amsterdam gaat maken. Vorige week werd bekend dat Marouane Bentaleb en Ghalil Bousnane dezelfde weg gaan volgen. Zij zullen volgend seizoen in Ajax O16 spelen.

In de voetsporen van zijn broer 

Met zijn overstap naar Ajax treedt Elgyn Hato in de voetsporen van zijn broer. Jorrel Hato maakte namelijk op twaalfjarige leeftijd ook de overstap van Sparta naar Ajax. Hij doorliep vervolgens diverse jeugdteams en debuteerde op zestienjarige leeftijd in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Inmiddels schittert hij wekelijks in het eerste elftal, waar hij al geregeld de aanvoerdersband droeg.

Ajax vist ook in Excelsior-vijver

Naast Hato heeft Ajax zich ook versterkt met Excelsior-talent Enes Isik. De verdediger speelde zich in de O15 van de Rotterdamse ploeg in de kijker van de Amsterdammers en sluit volgend seizoen aan bij Ajax O16. Isik heeft er pas één seizoen opzitten bij een Betaald Voetbal Organisatie. Voordat het talent bij Excelsior speelde, was hij actief bij de amateurs van DHC in Delft.
Ajax Showtime ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties