'Ajax stelt nieuwe trainer beloftenteam aan, huidige coach schuift door naar eerste elftal'

Sportnieuws
dinsdag, 04 juni 2024 om 11:00
copyright proshots 25082258
Frank Peereboom is de nieuwe trainer van Jong Ajax, zo meldt De Telegraaf dinsdagochtend. Hij volgt Dave Vos op als trainer van het belofteteam van Ajax. Peereboom, nu nog trainer van Ajax O18, tekent een contract voor twee seizoenen. Yuri Rose en Urby Emanuelson zullen gaan fungeren als de assistenten van Peereboom.
Volgens De Telegraaf was ook oud-Ajacied Thomas Vermaelen in beeld om de nieuwe trainer van Jong Ajax te worden, maar uiteindelijk viel de keuze op Peereboom. Het voordeel van de trainer uit Lisse is dat hij al jaren in de jeugdopleiding van Ajax rondloopt. Kort na de Fluwelen Revolutie werd Peereboom door Wim Jonk - met wie hij de cursus Coach Betaald Voetbal deed - naar Ajax gehaald.
Peereboom werkte drie jaar in de middenbouw en vijf jaar in de bovenbouw bij Ajax. Voor Erik ten Hag maakte hij bovendien een periode de analyses van de komende tegenstanders. Peereboom was in het afgelopen seizoen trainer van Ajax O18. Met dat team werd hij voorjaarskampioen, maar ging de finale om het algehele kampioenschap tegen AZ verloren.
'De nieuwe coach van Jong Ajax kent alle jeugdspelers op De Toekomst en kan – net als de bij het eerste aangesloten Vos – de nieuwe trainer Francesco Farioli wat dat betreft van informatie voorzien', schrijft De Telegraaf. De krant weet ook dat het de bedoeling is dat de banden tussen Ajax 1 en Jong Ajax strakker worden aangehaald.

Dave Vos naar Ajax 1

Dave Vos, in het afgelopen seizoen nog trainer van Jong Ajax, maakt de overstap naar Ajax 1. Daar wordt hij assistent-trainer onder de nieuwe trainer Francesco Farioli. De Italiaan neemt onder meer Daniele Cavalletto en Felipe Sanchez Mateos mee als assistenten. Daarnaast wordt Jelle ten Rouwelaar de nieuwe keeperstrainer van Ajax.
Ajax Showtime ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties