Mossou geniet van zweetband Memphis: 'Met alleen De Ligten en De Jongs zou de zomer niet boeiend zijn'

Sportnieuws
zaterdag, 08 juni 2024 om 13:15
copyright proshots 25436257
Oranje behaalde donderdagavond een overtuigende 4-0 overwinning op Canada, maar toch was het de witte zweetband van Memphis Depay die alle aandacht opeiste na afloop. Sjoerd Mossou, columnist bij het AD, begrijpt weinig van de ophef rondom de zweetband.
Mossou verbaast zich over de vele reacties op iets ogenschijnlijk kleins, vooral omdat Memphis niemand kwaad doet of in de weg zit. Hij concludeert dat het allemaal past bij de bekrompen en altijd verontwaardigde sfeer van het land en de tijd waarin we leven.
Daarnaast geeft Mossou toe dat critici die beweren dat Memphis de zweetband alleen voor aandacht draagt, waarschijnlijk gelijk hebben. Maar hij vindt dit juist kenmerkend voor de speler: 'Het mooiste is: Memphis weet dit natuurlijk ook. Hij doet het bewust. Je kunt veel van deze voetballer zeggen, maar hij is autonoom en weet perfect hoe hij de vinger op de zere plek van de natie moet leggen.'
Hij begint zijn artikel met de observatie dat, een week voordat het EK begint in Duitsland, het toernooi nog niet echt leeft in Nederland. Na twee teleurstellende toernooien (achtste finales EK 2021, kwartfinales WK 2022) zijn de verwachtingen gematigd, en de terugkeer van Ronald Koeman heeft tot nu toe weinig opzienbarende resultaten opgeleverd.

Mossou is Memphis dankbaar

Maar juist door de acties van Memphis wordt er nu wel massaal gesproken over Oranje, zelfs als het gaat om dit soort kleinigheden. Mossou eindigt zijn stuk met de gedachte dat we blij moeten zijn: 'Met alleen Jerdy Schoutens, Matthijs de Ligten en Frenkie de Jongs zou deze zomer niet zo boeiend zijn.'
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties