'Ajax geïnteresseerd in verdediger die geboren is in de plaats Ajax'

Sportnieuws
zondag, 28 april 2024 om 14:21
cornelius
FotbollDirekt meldt uit betrouwbare bron te hebben vernomen dat Ajax geïnteresseerd is in Derek Cornelius van Malmö FF. De 26-jarige centrale verdediger zou bij Ajax op een lijstje staan en eerder werd al bekend dat ook Feyenoord interesse in hem had.
Cornelius speelt normaal gesproken links in het centrum en hij is dan ook linksbenig. Daarmee lijkt hij een concurrent voor Jorrel Hato, Ahmetcan Kaplan en Gaston Avila te zijn. Hij is 1.88 meter lang en zijn carrière tot nu toe laat niet echt zien dat hij een meerwaarde kan zijn voor Ajax. Hij speelde nog nooit in een top-vijf competitie, alleen in de MLS, Griekse Super League, het vijfde niveau van Duitsland, in Servië en nu dus in Zweden.
Het meest opvallende aan Cornelius is echter de naam van zijn geboorteplaats. Hij is namelijk geboren in het plaatsje Ajax, dat vlakbij Toronto ligt. Hij speelde in zijn jeugd tot 2009 bij Ajax Thunder, waarna hij overstapte naar een voetbalclub vernoemd naar een andere Griekse held, Spartacus FC. Uiteindelijk debuteerde hij in het profvoetbal bij VfB Lübeck in Duitsland.
Nu zou een overstap naar Ajax mogelijk een optie zijn. 'Volgens informatie van het FD is Ajax op zoek naar Cornelius. Betrouwbare bronnen beweren dat hij op een lijst staat met potentiële aanwinsten voor de zomer', zo schrijft FotbollDirekt.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties