Update | Ajax heeft gewenste rechtsbuiten definitief binnen

Sportnieuws
maandag, 15 juli 2024 om 15:05
bertrand traore
Ajax is ver met de komst van Bertrand Traoré, zo schrijft De Telegraaf donderdagmiddag. De Burkinees kwam tijdens het afgelopen seizoen uit voor Villarreal, maar geniet momenteel een transfervrije status. De club uit Amsterdam hoopt daarvan te kunnen profiteren (laatste update onderaan).
De Amsterdammers zijn dusdanig ver met de multifunctionele aanvaller dat de linkspoot al twee contractvoorstellen in beraad heeft. Traoré kan, naar eigen wens, tekenen voor twee of drie seizoenen in Amsterdam. De voorstellen liggen bij de voormalig speler van de club en het is nu aan de 28-jarige aanvaller zelf.

Ajax-verleden

Traoré speelde in het verleden al bij Ajax, maar was nooit echt eigendom van de club. De Amsterdammers huurden de linkspoot in het seizoen 2016/2017 van Chelsea, waarna de Afrikaanse aanvaller weer terugkeerde in Londen. Later kwam hij nog te spelen voor Olympique Lyon, Aston Villa, Istanbul Basaksehir en Villarreal. Voor geen enkele club speelde hij zo veel wedstrijden (126) als de club uit Lyon.
In het seizoen 2016/2017 was Traoré een vaste waarde voor Ajax. Peter Bosz was destijds trainer van de Amsterdamse club en gebruikte de rappe voorhoedespeler afwisselend als rechtsbuiten en als spits. Het vaakst kwam Traoré echter uit op de rechtsbuitenpositie, waarop hij meer dan eens zijn meerwaarde voor de recordkampioen van Nederland tentoon wist te spreiden.
In totaal speelde Traoré - verdeeld over alle competities - 39 wedstrijden voor Ajax, waarin hij dertien keer tot scoren kwam. Ook stelde hij zesmaal een medespeler in staat om te scoren. In het gouden Europa League-seizoen van Ajax, waarin de club het tot de finale tegen Manchester United schopte, was Traoré in dertien Europa League-duels goed voor vier doelpunten. In de Eredivisie scoorde hij uiteindelijk negenmaal in 24 wedstrijden.

Traoré als buitenkans

Dat Ajax juist bij Traoré uitkomt, lijkt geen toeval. De Amsterdammers begeven zich in een financieel benarde situatie en moeten gebruik maken van mogelijkheden die zich voordoen. 'Door de financiële problemen van de club zijn de mogelijkheden op de transfermarkt beperkt en Traoré wordt als een buitenkansje gezien', schrijft De Telegraaf.

'Toen leek het ingewikkeld te worden'

Update | 12 juli, 12:15u: Ajax-watcher Lentin Goodijk heeft vrijdagmorgen bij VI ZSM een positieve update over de op handen zijnde transfer voorzien. 'Het ziet er goed uit', stelt hij. 'Het speelt al een paar weken. Tim van Duijn (verslaggever Voetbal International, red.) zit er bovenop. Hij noemde de naam van Traoré een paar weken geleden al. Toen leek het ingewikkeld te worden. Hij had flinke salariseisen en Ajax zit niet zo heel breed in het jasje op dit moment.'
Inmiddels hebben er veranderingen plaatsgevonden, waardoor een transfer mogelijk nabij is. 'In de afgelopen weken is er toch wat ruimte ontstaan en weten ze elkaar meer te naderen. Het is nog niet rond, er moet nog wat geregeld worden om hem naar Amsterdam te halen, maar er zit beweging in.'

Ajax mondeling akkoord met Traoré

Update | 13 juli, 10:20u: Ajax en Bertrand Traoré hebben een mondeling akkoord bereikt over een contract tot medio 2026, zo schrijft De Telegraaf vrijdagavond. 'Ajax-trainer Francesco Farioli heeft zijn gewenste rechtsbuiten binnen', klinkt de daaruit voortkomende conclusie. Club en speler gebruiken het weekend om de afspraken door de advocaten op papier te laten zetten, waarna de Burkinees alleen nog medisch gekeurd dient te worden. Hierna staat niets een transfer van het 'buitenkansje' naar de club uit Amsterdam nog in de weg

Ajax heeft Traoré definitief binnen

Ajax Showtime ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties