Ajax-directie komt tot besluit over tijdelijke invulling van taken Kroes

Sportnieuws
vrijdag, 19 april 2024 om 15:12
kroes
Ajax heeft er volgens De Telegraaf voor gekozen om tot de Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) op 21 mei geen interim-algemeen directeur aan te stellen. Het personeel van de Amsterdamse club werd vrijdagmiddag door middel van een brief op de hoogte gesteld van deze keuze.
De taken van de geschorste Alex Kroes worden de komende weken overgenomen door de huidige directieleden Marijn Beuker, Menno Geelen en Susan Lenderink, die 'een stapje extra doen'. Kroes is op dit moment geschorst, omdat hij verdacht wordt van handel in Ajax-aandelen met voorkennis.

Het belang van de BAVA

Op de BAVA besluit de Raad van Commissarissen van Ajax wat er met Kroes gebeurt. De RvC gaf eerder aan dat men het voornemen heeft om de samenwerking met Kroes permanent te beëindigen. De Bestuursraad - dat 73 procent van de aandelen van Ajax vertegenwoordigt - echter eiste vorige week dat de commissarissen de beslissing om afscheid te nemen van de algemeen directeur te nemen heroverweegt.

Mening van de bestuursraad

De Vereniging Ajax wil een terugkeer van Kroes 'in welke vorm en onder welke voorwaarden dan ook'. Deze week sprak Bestuursraadlid Giovanni Fränkel zich nog uit over de kwestie Kroes in de podcast Scoren Zonder Bal. 'Het was een klap voor iedereen binnen Ajax, want iedereen heeft hoge verwachtingen van Alex', zei Fränkel. 'Alex is een jongen van de club, loopt en voetbalt hier zijn hele leven al, is succesvol ondernemer en had duidelijke plannen met wat hij met de club wilde.'
'Wij hebben feitelijk afgelopen vrijdag als Bestuursraad onze mening gegeven over hoe wij kijken naar de situatie', ging Fränkel verder. 'Als Bestuursraad willen wij Kroes terug, op wat voor positie dan ook binnen de club. Daarna moeten we kijken hoe het verdergaat. Voor ons is het belangrijk om de rust te bewaken.'

KNVB-regelgeving

Wanneer de RvC op 21 mei wel besluit dat een vertrek van Kroes onvermijdelijk is, dan zal er wél een interim-CEO komen, zo meldt De Telegraaf. Dit is een eis van de KNVB. De bond stelt dat de club binnen zestig dagen een (interim-) algemeen directeur moet hebben.
©Ajax Showtime

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties