Driessen en Verweij waarschuwen Kroes: 'Alsof hij zijn troon nu alweer bestijgt'

Sportnieuws
maandag, 15 april 2024 om 16:58
copyright proshots 24997382
Valentijn Driessen en Mike Verweij hebben zich nog eens kritisch uitgelaten over Michael van Praag, die volgens Verweij 'met een bazooka op een mug heeft geschoten' in de kwestie-Kroes. In een nieuwe aflevering van Kick-Off spreken de voetbalwatchers hun verwachting uit dat de geschorste directeur wel eens op eerherstel zou kunnen rekenen, maar Driessen komt wel gelijk met een waarschuwing: Kroes moet zien te voorkomen dat hij direct weer te hoog van de toren blaast.
De heren trappen af met het nieuws van zondag dat drie leden van de RvC zijn opgestapt. Annette Mosman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen wordt onder meer verweten dat ze Maurits Hendriks hebben binnengeloodst, de man die op zijn beurt verantwoordelijk is voor de komst van Sven Mislintat. Het treffen met FC Twente (2-1) voelde door de spandoeken van de Ajax-aanhang (en de aankondiging van verdere acties) aan als de 'opmaat naar een kookpunt': het lijkt er volgens de mannen op dat de naam van Kroes misschien wel gezuiverd zal worden, en dat zou dan (mede) ten koste kunnen gaan van Michael van Praag.

Man van de rekening

De spandoeken lieten er geen twijfel over bestaan wie volgens de harde kern het veld moet ruimen bij de club, en volgens Driessen is dat begrijpelijk in het licht van zijn rigoureuze handelen ten opzichte van Kroes. 'Dan worden de pijlen op hem gericht. Hij heeft grote woorden, die moet je dan waarmaken. Je moet niet raar staan te kijken als er mensen anders over denken en in het geweer komen'.

In de box van Bergwijn

Driessen vindt het wel opmerkelijk dat Kroes tijdens Twente-thuis niet in zijn eigen box zat, maar in die van de zaakwaarnemer van Steven Bergwijn. 'Jij moet onafhankelijk zijn, ga gewoon op je eigen plaats zitten. Iedere keer die link met die zaakwaarnemers, dat moet je voorkomen, dat moet je niet willen. Mike Verweij neemt het lichtelijk voor Kroes op, door te stellen dat de zaakwaarnemer van Bergwijn en de geschorste directeur elkaar al zo'n vijftien jaar kennen. De Ajax-watcher vult aan dat Kroes bij een eventuele terugkeer bovendien verantwoordelijk zou zijn voor de samenstelling van de selectie, omdat er op dit moment nog geen technisch directeur is.

Voorzichtigheid gewenst

Volgens Driessen is voorzichtigheid geboden als Kroes alsnog een succes wil maken van zijn dienstverband bij Ajax. 'Er ligt nergens een track record waaruit blijkt: dat is de ideale man voor ons' . De analist meent dat Kroes ook bij een eventuele naamzuivering weer in staat is om fouten te maken die zijn functioneren onder druk zetten. De directeur doet er goed aan om de kansen die hem gegeven hebben zonder grote gebaren aan te pakken, zodat hij niet nogmaals in de valkuilen stapt die hem voorlopig de kop hebben gekost. In de wandelgangen is het nu afwachten of en hoe de brief van de bestuursraad van Ajax (die adviseert het besluit over Kroes te heroverwegen, red.) verder in overweging zal worden genomen.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties