Advies voor Koeman: 'Hij kan een belangrijke steunpilaar van het Nederlands elftal worden'

Sportnieuws
vrijdag, 24 mei 2024 om 9:45
koopmeiners
Rond een groot eindtoernooi hebben we in Nederland altijd zeventien miljoen bondscoaches en iedereen zou het toch net even wat anders doen. Jack van Gelder wil zich daar verre van houden, maar heeft wel zijn lof uitgesproken over de prestatie van Teun Koopmeiners. De middenvelder won woensdagavond met Atalanta de Europa League door `Bayer Leverkusen met 3-0 te verslaan.
In de zomer van 2021 maakte Koopmeiners de overstap van AZ naar Atalanta en moest hij zich opnieuw gaan bewijzen in een andere competitie. Inmiddels heeft hij zichzelf dubbel en dwars bewezen: de middenvelder maakte maar liefst 12 doelpunten in de Serie A en ontwikkelde zich tot sterkhouder. De middenvelder is ook veel aanvallender ingesteld dan in zijn tijd in Nederland. Als kers op de taart won hij dus de Europa League, waardoor hij met een goed gevoel afreist naar het Nederlands elftal.

Lovende woorden

Van Gelder is bij De Oranjezomer zeer lovend over de middenvelder uit Castricum. 'Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar ik heb wel de kranten gelezen. En ik heb gelezen hoe Koopmeiners zich manifesteert, hij beheerst alle posities op het middenveld. Hij kan echt een hele belangrijke steunpilaar worden voor het Nederlands elftal, ik heb geen idee hoe Koeman erin staat.' Van Gelder voorziet een mooie toekomst. 'Ik denk dat hij overal aan spelen, als je een goede voetballer bent kan je in de Premier League spelen, in Duitsland spelen, in Frankrijk spelen.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties