Thomas vreest zowel Roglic als Almeida: 'Ze zijn allebei geweldige tijdrijders'

Wedden op wielrennen
donderdag, 25 mei 2023 om 13:38
geraint thomas
Geraint Thomas ergerde zich aan de sprinters in de zeventiende etappe van de Giro d'Italia. Als drager van de roze trui moest Thomas zich in de finale voorin het peloton mengen om geen tijd te verliezen en dat zorgde voor de nodige stress bij de kopman van INEOS Grenadiers.
'Het was niet de meest aangename dag, althans de laatste vijftien kilometer', vertelt Thomas aan Eurosport. 'Op zeven kilometer zei ik tegen mijn ploegmaats: laten we uit dit bloedbad gaan en wat ruimte zoeken. Salvatore Puccio deed geweldig werk, waarna ik mij op drie kilometer liet uitzakken. Om eerlijk te zijn vreesde ik voor mijn leven', aldus Thomas.
'Die sprinters zijn gewoon gestoord. Ze zitten overal en je hebt geen idee wat ze gaan doen. En die lead-outs die zich terug laten zaken door het midden. Ik ben gewoon blij dat ik er zonder kleerscheuren door ben gekomen', haalt Thomas opgelucht adem.

Thomas: 'Wij moeten onze kracht als team uitspelen'

Donderdag trekt het peloton weer de bergen in en zal de strijd om de roze trui vervolgd worden. 'Het zal een belangrijk dag worden, drie belangrijke dagen beter gezegd. Hopelijk kunnen we het met een hoogtepunt afsluiten', zegt Thomas, die donderdag zijn 37ste verjaardag viert.
Wat verwacht Thomas van de concurrentie? 'Het is aan hen om tijd terug te pakken, doelt Thomas op Jumbo-Visma en UAE Team Emirates. 'Misschien gaan ze iets proberen. Wij moeten onze kracht als team uitspelen; bij elkaar blijven en rijden als één geheel. Dat doen we deze hele Giro al, en moeten we voortzetten', besluit Thomas.

'Dankzij mijn ervaring heb ik het vertrouwen en geloof dat ik kan winnen.'

Op de persconferentie ging Thomas uitgebreider in op zijn verwachtingen voor de komende drie etappes. 'Zowel Roglic als Almeida zijn erg gevaarlijk. Ze zijn allebei geweldige tijdrijders. Ik ben voor beiden bang om eerlijk te zijn.'
'De etappe van vrijdag ziet er voor mij uit als de koninginnenrit', zegt Thomas over de etappe die over de Passo Giau (9,8 km aan 9,,3 procent) voert en finisht op Tre Crime di Laveredo op 2300 meter hoogte. 'Dankzij mijn ervaring heb ik het vertrouwen en geloof dat ik kan winnen. Ik laat mij niet uit mijn evenwicht brengen', sluit Thomas af.
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties