'Geluiden zijn hoorbaar dat Mislintat bij Ajax op zoek is naar een nieuwe hoofdtrainer'

Wedden op voetbal
woensdag, 24 mei 2023 om 13:06
ajax
Volgens De Telegraaf is Sven Mislintat, directeur voetbalzaken bij Ajax, op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Dat schrijft de ochtendkrant woensdagochtend. Vooralsnog staat John Heitinga voor de groep bij de Amsterdammers, maar zijn toekomst als eindverantwoordelijke is nog altijd onzeker.
'De geluiden zijn hoorbaar dat de nieuwe Duitse technisch directeur Sven Mislintat bij Ajax op zoek is naar een nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen', zo valt te lezen. Eind januari werd Heitinga aangesteld als de vervanger van de ontslagen Alfred Schreuder, maar het is nog altijd onduidelijk of hij ook volgend seizoen de eindverantwoordelijke is bij de Amsterdammers. De Telegraaf schrijft dat de bepalende spelers van Ajax intern en extern hebben aangegeven dat ze met Heitinga doorwillen.
Onder leiding van Heitinga wist met Ajax 35 punten te halen in vijftien wedstrijden sinds zijn aanstelling. Er werden elf duels winnend afgesloten, twee wedstrijden eindigden in een remise en de andere twee werden verloren van respectievelijk Feyenoord en PSV. In de TOTO KNVB Beker reikte het team van de oefenmeester tot de finale door achtereenvolgens FC Twente, De Graafschap en Feyenoord te verslaan, maar de beker werd niet meegenomen naar Amsterdam. In de finale werd er na een strafschoppenreeks verloren van PSV. In de tussenronde van de Europa League ging Ajax over twee wedstrijden onderuit tegen Union Berlin.

Heitinga kan op steun rekenen van Rijkaard

Heitinga kan in ieder geval op steun rekenen van Rijkaard. Laatstgenoemde hoopt dat de oefenmeester volgend seizoen de kans krijgt als hoofdtrainer van Ajax. ''Mijns inziens heeft John Heitinga het bij Ajax goed gedaan', begint de voormalig speler van Ajax. 'Het ging onder Schreuder helaas niet goed met Ajax. En daarom heeft de club John gevraagd het halverwege het seizoen over te nemen. John is dat risico aangegaan. Met zijn komst zijn de resultaten in eerste instantie verbeterd. Dus wat mij betreft, verdient hij het als kind van de club om als hoofdtrainer aan een nieuw seizoen te beginnen.'
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties