Van Gerwen wint Premier League of Darts

Wedden op darts
donderdag, 25 mei 2023 om 22:39
van gerwen
Eindelijk, de playoffs! Na zestien speelronden is het deelnemersveld gehalveerd van acht naar vier. De vier overgebleven darters spelen vanavond (donderdag 25 mei, red) in Londen om de titel. Vorig jaar won Michael van Gerwen, maar hij eindigde dit jaar in de reguliere competitie als derde. Daarmee loot hij nummer twee Michael Smith, de huidig wereldkampioen. De favoriet voor de winst is de nummer 1 van de reguliere Premier League ranking. Gerwyn Price neemt het in de halve finale op tegen nummer vier Jonny Clayton.
We trappen de avond af met Price tegen Clayton. Gedurende de gehele Premier League of Darts kwamen zij elkaar vijf keer tegen. In de zevende speelronde won Price met 6-4 in de kwartfinale, een speelronde later won Price in dezelfde ronde met 6-1 van zijn landgenoot. In speelronde negen was het Clayton's beurt om te juichen, toen hij met 6-4 zegevierde in de halve finale. Daarna was het over met de pret. Price won in speelronde twaalf en dertien met 6-1 en 6-2 van Clayton.
Smith en Van Gerwen zijn allebei uitstekende darters, dus zou je verwachten dat zij elkaar meermaals troffen in de latere rondes van het toernooi. Toch werden wij door de statistieken verrast, want slechts vier keer namen ze het tegen elkaar op. Al op de eerste avond won Van Gerwen met 6-3 in de kwartfinale. In speelronde zes won Van Gerwen de finale met 6-4. Daarna kwam Smith in vorm. Op avond veertien won Smith 6-4 in de finale en een speelronde later won de Engelsman met dezelfde cijfers in de kwartfinale.

Speelschema Premier League of Darts playoffs

WedstrijdenQuoteringenResultaat
20.15u Gerwyn Price - Jonny Clayton1.37 - 3.1010-2
21.15u Michael Smith - Michael van Gerwen1.90 - 1.908-10
22.15u finale: Gerwyn Price - Michael van Gerwen1.80 - 2.005-11

Favorieten Premier League of Darts playoffs

SpelerQuotering eindwinst
Gerwyn Price2.40
Michael Smith3.40
Michael van Gerwen3.40
Jonny Clayton8.50
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties