Van Gerwen wint Premier League of Darts

Van Gerwen wint Premier League of Darts

Eindelijk, de playoffs! Na zestien speelronden is het deelnemersveld gehalveerd van acht naar vier. De vier overgebleven darters spelen vanavond (donderdag 25 mei, red) in Londen om de titel. Vorig jaar won Michael van Gerwen, maar hij eindigde dit jaar in de reguliere competitie als derde. Daarmee loot hij nummer twee Michael Smith, de huidig wereldkampioen. De favoriet voor de winst is de nummer 1 van de reguliere Premier League ranking. Gerwyn Price neemt het in de halve finale op tegen nummer vier Jonny Clayton.

We trappen de avond af met Price tegen Clayton. Gedurende de gehele Premier League of Darts kwamen zij elkaar vijf keer tegen. In de zevende speelronde won Price met 6-4 in de kwartfinale, een speelronde later won Price in dezelfde ronde met 6-1 van zijn landgenoot. In speelronde negen was het Clayton's beurt om te juichen, toen hij met 6-4 zegevierde in de halve finale. Daarna was het over met de pret. Price won in speelronde twaalf en dertien met 6-1 en 6-2 van Clayton.

Smith en Van Gerwen zijn allebei uitstekende darters, dus zou je verwachten dat zij elkaar meermaals troffen in de latere rondes van het toernooi. Toch werden wij door de statistieken verrast, want slechts vier keer namen ze het tegen elkaar op. Al op de eerste avond won Van Gerwen met 6-3 in de kwartfinale. In speelronde zes won Van Gerwen de finale met 6-4. Daarna kwam Smith in vorm. Op avond veertien won Smith 6-4 in de finale en een speelronde later won de Engelsman met dezelfde cijfers in de kwartfinale.

Speelschema Premier League of Darts playoffs

Wedstrijden Quoteringen Resultaat
20.15u Gerwyn Price - Jonny Clayton 1.37 - 3.10 10-2
21.15u Michael Smith - Michael van Gerwen 1.90 - 1.90 8-10
22.15u finale: Gerwyn Price - Michael van Gerwen 1.80 - 2.00 5-11

Favorieten Premier League of Darts playoffs

Speler Quotering eindwinst
Gerwyn Price 2.40
Michael Smith 3.40
Michael van Gerwen 3.40
Jonny Clayton 8.50

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties