Van Gerwen kan vanavond meer dan 1.5 ton pakken per wedstrijd

Sportnieuws
donderdag, 25 mei 2023 om 19:52
van gerwen
Premier League of Darts nadert haar ontknoping! Na zestien speelrondes wordt het deelnemersveld gehalveerd, van acht naar vier. Gerwyn Price, Michael Smith, Michael van Gerwen en Jonny Clayton bepalen wie de titel dit jaar pakt. En dat kan diegene een behoorlijk aardig zakcentje opleveren.

Wat gebeurde er eerder in het toernooi?

Van Gerwen ging als een wervelwind van start en won drie van de eerste zes speelrondes. Daarna kwam de klad er behoorlijk in bij de Nederlander. Hij verloor een tijdje achter elkaar in de eerste ronde en wist niets meer te winnen. Price profiteerde in de tussentijd, won vier keer en stak de Nederlander voorbij. Wereldkampioen Smith kwam laat op gang. In totaal won hij ook vier speelronden, vooral in het tweede gedeelte van het toernooi.
De drie eerdergenoemde dartgrootheden waren al lang en breed zeker van de playoffs, maar daarachter woedde een felle strijd. Clayton wist uiteindelijk met hetzelfde aantal punten als Nathan Aspinall, maar de Welshman eindigde als vierde doordat hij een speelronde meer had gewonnen dan zijn concurrent. Dat heeft wel financiële gevolgen voor beide heren.

Prijzengeld

Hoewel verliezen op dit punt in het toernooi altijd extra zuur is, verzacht de financiële compensatie een hoop. De verliezende halve finalisten krijgen beiden een bedrag van 85.000 pond mee, omgerekend zo'n €97.906. Als je als darter de finale verliest kan je rekenen op 125.000 pond (€143.980) en de winnaar neemt 275.000 pond mee naar huis. Dat komt neer op zo'n 316.774 euro. Niet slecht voor twee wedstrijdjes winnen vanavond.
Overigens zijn ook de darters die zich niet wisten te plaatsen ruimschoots financieel gecompenseerd. De nummer acht Peter Wright kreeg 69.100 euro, Chris Dobey nam bijna 75.000 euro mee naar huis. Dimitri van den Bergh won meer dan twee keer modaal en hoewel Aspinall op een haar na de playoffs miste, kan ook hij met 86.382 euro een mooi autootje kopen.
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties