Schaatsploeg Jumbo-Visma gaat niet door met Jutta Leerdam: 'Niet de overtuiging en het commitment'

Sportnieuws
maandag, 22 april 2024 om 16:01
copyright proshots 23664480
Groot nieuws uit de schaatswereld. Jutta Leerdam zal tijdens het volgende schaatsseizoen niet meer voor de ploeg van Jumbo-Visma uitkomen. Dat bevestigt het management van de geelzwarte formatie ten aanzien van De Telegraaf. De voorbije weken was de sportieve toekomst van Leerdam al een vraagteken, omdat de datum waarop haar vorige contract afliep ruimschoots achter de rug is. Inmiddels blijkt dus dat Jumbo-Visma zelf met de schaatsdiva breekt.
De signalen dat het tijdperk-Leerdam bij Jumbo-Visma misschien zou eindigen, stonden nu al een paar weken op oranje. Op 1 april liep het contract van de meervoudig wereldkampioene af, en toen die datum aanbrak volgde er nog geen bevestiging van een nieuwe overeenkomst. Andere Jumbo-Visma-schaatsers vertrokken naar een andere ploeg (Antoinette Rijpma-De Jong) of verlengden hun contract wel (Joep Wennemars).

Goede intenties

Toch had het er nog niet direct schijn van dat Jumbo-Visma overwoog om met Leerdam te breken. Zo liet voormalig schaatskampioen Sven Kramer, momenteel in een zakelijke functie bij de ploeg actief, desgevraagd aan het AD weten dat Jumbo-Visma er graag met de schaatsster uit wilde komen. Ergens in deze onderhandelingen is het scheef gelopen, bevestigt het nieuws van de dag.

Geen overeenstemming

'We hebben Jutta een zeer mooi aanbod gedaan om de samenwerking voort te zetten', stelt Kramer nu. 'Daarbij hebben wij een heldere visie over hoe die samenwerking met elkaar in te vullen. Wij proefden vanuit Jutta niet de overtuiging en het commitment dat in onze ogen nodig is om samen succesvol te kunnen voortzetten. Daarop hebben wij vorige week besloten de gesprekken te stoppen en de samenwerking te beëindigen.'

Zoektocht naar nieuwe ploeg

Het besluit van Jumbo-Visma zorgt ervoor dat Leerdam op zoek kan naar een nieuwe ploeg, maar in de schaatswereld zijn de opties spaarzaam. Veel Nederlandse toppers rijden voor Team Reggeborgh, de formatie die inmiddels ook Rijpma-De Jong aantrok. Team IKO kon dit seizoen mede voortborduren op de mooie successen van Joy Beune.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties