Woede na bezoek Ziyech aan vriend Promes in Rusland: 'Hij mag nooit meer een Nederlands stadion inkomen'

Woede na bezoek Ziyech aan vriend Promes in Rusland: 'Hij mag nooit meer een Nederlands stadion inkomen'

Hakim Ziyech heeft zich niet populair gemaakt bij sommige Nederlandse fans. De buitenspeler van Chelsea ging op bezoek bij zijn vriend Quincy Promes, die bij Spartak Moskou speelt. Promes wordt verdacht van betrokkenheid bij drugshandel en van het neersteken van zijn neef. Ondanks dat, en de oorlog die Rusland met Oekraïne uitvecht, heeft Ziyech gewoon een bezoek gebracht aan de Nederlandse spits.

Ziyech en Promes werden samen gefotografeerd bij Winline, een Russisch gokbedrijf. Promes wordt vervolgd voor de invoer van twee partijen van honderden kilo’s cocaïne. De zaak tegen hem kwam afgelopen maandag aan de orde bij een regiezitting van de rechtbank van Amsterdam. Ook staat de vleugelaanvaller terecht voor de zware mishandeling van zijn neef op een familiefeest in Abcoude in juli 2020. Hij zou de man in zijn knie hebben gestoken, waar hij blijvend letsel van heeft overgehouden. Het OM eist in deze zaak, die later deze maand behandeld wordt, een gevangenisstraf van twee jaar.

De foto van Ziyech met Promes doet veel stof opwaaien op social media. Sander Schimmelpenninck haalt op Twitter flink uit naar eerstgenoemde. 'Gezellig op bezoek bij crimineel Promes in fucking Moskou. Dat je een domme proleet bent die alles voor geld doet is één, maar dit is heulen met de vijand. Promes hoefde al nooit meer in een Nederlands stadion te komen, Ziyech kan ook op de lijst. Let wel: ik heb als FC Twente-supporter jaren voor Ziyech gejuicht. Misschien wel de beste die ik ooit in de Grolsch Veste heb gezien (na Bryan Ruiz). Maar dit zijn geen misstapjes. Als je zo dom bent dat je niet snapt dat dit niet kan, is dat net zo erg als sympathiseren met de Russen.'

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties