Update: Promes krijgt celstraf voor neersteken neef

Sportnieuws
maandag, 19 juni 2023 om 9:55
copyright proshots 18855310
Vrijdag 3 maart 2023 vindt in Amsterdam de rechtszaak plaats tegen Quincy Promes. De oud-Ajacied heeft een aanklacht van poging tot moord achter zijn naam staan en moet zich voor de rechtbank in Amsterdam verantwoorden. Echter komt Promes niet opdagen omdat hij weet dat hij bij aankomst in Nederland direct achter slot en grendel wordt gezet.
Donderdag heeft de advocaat van Promes, Robert Malewicz, de rechtbank laten weten dat zijn client niet naar Nederland af zal reizen. In het Algemeen Dagblad geeft Malewicz de volgende verklaring. 'Hij heeft contractuele verplichtingen bij zijn club en we zijn er in de onderhandelingen met het Openbaar Ministerie niet uitgekomen.' Promes zou in zijn geboorteland niet op vrije voeten zijn. 'Zij willen hem aanhouden als hij naar Nederland komt en hoewel wij denken dat we snel kunnen aantonen dat dat onterecht is, loopt hij dan de kans vast te zitten voor een langere tijd. Minstens voor een aantal weken. Dan komt hij zijn verplichtingen richting Spartak niet na en dat kan hem zijn contract kosten.'
Promes wordt in Nederland verdacht van poging tot moord op zijn neef, die hij bij een bedrijfsfeest in Abcoude in zijn knie zou hebben gestoken. De vleugelspits bekende die daad in een getapt telefoongesprek, waarvan de inhoud al eerder uitlekte. Ook wordt Promes verdacht van deelname aan een criminele organisatie, drugshandel en huiselijk geweld. Hij wordt gelinkt aan een ripdeal van vierhonderd kilo cocaïne, zo werd begin dit jaar bekend in het Algemeen Dagblad. Promes zou 250.000 euro hebben betaald aan vermeende drugshandelaar Piet Wortel. Dit zou gaan om een schuld nadat bij laatstgenoemde coke zou zijn gestolen.  

Update 3 maart | Twee jaar cel geëist tegen Quincy Promes door het OM

Het Nederlands Openbaar Ministerie (OM) heeft twee jaar cel geëist in de strafzaak tegen Quincy Promes. De vleugelflitser van Spartak Moskou werd verdacht van poging tot moord, maar Justitie vindt dat daar te weinig bewijs voor is. Wel is zware mishandeling bewezen volgens de Officier van Justitie.

Update 15 maart | Rechtbank heropent het onderzoek in de zaak Promes

De rechtbank Amsterdam heropent het onderzoek in de strafzaak tegen profvoetballer Quincy Promes. De rechtbank doet vrijdag geen uitspraak in de zaak over de mishandeling van zijn neef, maakte de rechtbank woensdag bekend. Tijdens de zitting zal de rechtbank een verdere toelichting geven.

Update 30 mei | Openbaar Ministerie vervolgd Promes voor handel in cocaïne

Quincy Promes wordt vervolgd voor de invoer van twee partijen van honderden kilo’s cocaïne, zo meldt Het Parool. De drugs werden in 2020 in de haven van Antwerpen onderschept. Promes werd door het Openbaar Ministerie eerder al gelinkt aan cocaïnesmokkel, nu is dus het besluit genomen om over te gaan tot vervolging voor de invoer van twee partijen coke. Het gaat om een transport van 650 kilo cocaïne en een van 720 kilo. Robert Malewicz, de advocaat van Promes, wil niet op de nieuwe vervolging reageren. 'Ik zal tijdens de zitting van aanstaande maandag een nadere toelichting geven', aldus de raadsman.

Update 6 juni | OM had al jaren aanwijzingen over drugshandel Promes

Het Openbaar Ministerie kreeg in 2018 al aanwijzingen over de betrokkenheid van Quincy Promes in de handel van drugs. Daardoor stelt men dat de Oranje-international rechtvaardig is afgeluisterd. De strafeis blijft 2 jaar cel.

Update 19 juni | OM veroordeelt Promes

Quincy Promes heeft een celstraf van 1.5 jaar gekregen wegens het neersteken van zijn neef. Het Openbaar Ministerie acht zware mishandeling bewezen. De rechtbank nam het de voetballer van Spartak Moskou bijzonder kwalijk dat hij niet kwam opdagen tijdens de zitten en dat hij ook geen spoor van berouw toonde. Op 11 augustus wordt de zaak voor zijn rol in de drugshandel hervat.
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties