Wie treft AZ in de halve finales van de Conference League?

Sportnieuws
donderdag, 20 april 2023 om 23:40
copyright proshots 20620761
Geen twee, maar slechts één Nederlandse ploeg in de halve finales van een Europees bekertoernooi. Feyenoord was dichtbij, maar kreeg in de 89e minuut en de daaropvolgende verlenging de deksel op de neus van AS Roma. AZ wist zich wel te scharen bij de laatste vier van de Conference League en mag zich opmaken voor een mooi toetje dit seizoen.

Tegen wie speelt AZ in de halve finales

Een feilloze strafschoppenserie hielp AZ langs Anderlecht. In België werd er kansloos met 2-0 verloren, maar in Alkmaar liet de ploeg van trainer Pascal Jansen zien dat het minimaal gelijkwaardig was aan Anderlecht. Al snel werd de 2-0 achterstand weggepoetst, maar de Alkmaarders konden die derde goal maar niet maken. Gelukkig gaf de defensie geen krimp en moesten strafschoppen uiteindelijk de beslissing brengen. Geen enkele pingel werd door AZ gemist en doelman Ryan stopte er twee.
In de halve finale is West Ham United de tegenstander. De Engelsen kennen een zeer matig seizoen in de Premier League en verkeren in degradatienood. Met een vijftiende plaats en slechts vier punten boven de streep is het oppassen geblazen voor 'The Hammers'. In de Conference League maakte het in ieder geval wel indruk in de returnwedstrijd tegen AA Gent. De Belgen kwamen brutaal op voorsprong, maar dropen uiteindelijk met een 4-1 nederlaag af. De wedstrijden worden gespeeld op donderdag 11 en 18 mei.
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+