Wanneer begint Wimbledon 2024?

Sportnieuws
dinsdag, 25 juni 2024 om 16:20
copyright proshots 25480758
Het derde Grand Slam-toernooi van het tennisjaar wordt traditioneel afgewerkt op het heilige gras van Wimbledon. In de eerste helft van juli strijdt de tennistop bij de mannen en vrouwen om een nieuw te vergeven titel. Carlos Alcaraz won vorig jaar en kan na zijn knappe winst op Roland Garros voor twee op een rij gaan. Bij de vrouwen is de Tsjechische Marketa Vondrousova titelverdedigster. Wanneer gaat het toernooi dit jaar precies van start?
De eerste rondewedstrijden van de 137e editie beginnen op een dag die makkelijk te onthouden is: 1 juli. Dat is op een maandag, en daarmee duurt Wimbledon een dag korter dan Roland Garros en de Australian Open. Die twee toernooien startten namelijk al op zondag, om de wedstrijden van de eerste ronde over een extra speeldag uit te kunnen smeren.

Aanvullende data

De kwalificaties voor het hoofdtoernooi worden vanaf maandag 24 juni afgewerkt en duren tot kort voor de start van het toernooi. De loting is op vrijdag 28 juni.

Drukke sportzomer

Verschillende tennissers hebben recentelijk te kennen gegeven dat de sportzomer met Wimbledon én de Olympische Spelen aardig gevuld raakt voor hen. Aryna Sabalenka (halve finale 2023) en Ons Jabeur (finale in 2022 en 2023) verkiezen Wimbledon daarom boven het Olympische toernooi, dat de spelers bij uitzondering dwingt om na het grasseizoen nog weer eens aan gravel te wennen. Rafael Nadal bewandelt het omgekeerde pad, terwijl de deelname van Novak Djokovic nog hoogst onzeker is. De onttroonde aanvoerder van de wereldranglijst heeft inmiddels bevestigt dat hij deelneemt in Parijs, maar herstelt momenteel nog van de blessure die hem op Roland Garros tot opgave noopte.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties