Vriend van Sabalenka pleegde waarschijnlijk zelfmoord, tennisster lijkt toernooi in Miami te spelen

Sportnieuws
woensdag, 20 maart 2024 om 11:05
copyright proshots 23967197
De autoriteiten in Miami denken dat de voormalig ijshockeyer Konstantin Koltsov, partner van de Wit-Russische tennisster Aryna Sabalenka, zelfmoord heeft gepleegd. Maandag werd bekend dat Koltsov op slechts 42-jarige leeftijd is overleden.
De politie van Miami-Dade reageerde op een melding over een persoon die van een balkon zou zijn gesprongen, aldus een verklaring van de autoriteiten aan persbureau Reuters. Het onderzoek naar het overlijden van Koltsov wordt momenteel geleid door de afdeling Moordzaken van Miami-Dade.

Voormalig ijshockeyer 

Koltsov, geboren in Minsk, heeft drie seizoenen gespeeld voor de Pittsburgh Penguins in de NHL. Hij speelde hier 144 wedstrijden tussen 2003 en 2006. Zijn partner, de 25-jarige Sabalenka, heeft nog niet publiekelijk gereageerd. Sabalenka is momenteel de nummer twee van de wereld en recentelijk winnares van de Australian Open. Vanaf woensdag zou ze deelnemen aan het Miami-toernooi.
De Russische ijshockeyclub Salavat Yulaev bevestigde dinsdag het overlijden van Koltsov en sprak haar medeleven uit. 'Het is met diep verdriet dat we u mededelen dat de coach van Salavat Yulaev, Konstantin Koltsov, is overleden. Hij was zeer geliefd en werd gerespecteerd door spelers, collega’s en fans. De club zal zich hem voor eeuwig blijven herinneren. Moge hij in vrede rusten.'
In juni 2021 begon de relatie tussen tennisster Sabalenka en Koltsov volgens People magazine. Sabalenka plaatste regelmatig foto's van hen samen op haar Instagram-account. Koltsov was ook aanwezig toen Sabalenka afgelopen januari haar tweede opeenvolgende titel op de Australian Open won.

Verlies van haar vader

Het tragische verlies van haar partner is niet de eerste tegenslag in het leven van Sabalenka. De tennisster heeft het ook nog altijd moeilijk met het overlijden van haar vader Sergey in 2019, die ook een voormalig ijshockeyer was. Hij stierf op slechts 43-jarige leeftijd. In de Netflix-serie Break Point wordt Sabalenka in de eerste aflevering van het tweede seizoen uitgebreid belicht. In deze aflevering wordt ze gevolgd tijdens de Australian Open van vorig jaar, en wordt de impact van het verlies van haar vader op haar carrière belicht.

Miami Open

Sabalenka en Koltsov waren in Miami voor de Miami Open, ook wel bekend als de 'vijfde grandslam'. Vooralsnog lijkt het erop dat Sabalenka van plan is deel te nemen aan het toernooi. Op dinsdagmiddag werd ze gezien tijdens een trainingssessie. De organisatoren melden dat ze nog niet om terugtrekking van het toernooi heeft gevraagd en dat ze de intentie heeft om te spelen. Wel heeft ze aangegeven dat ze niet zal deelnemen aan interviews en persmomenten. Sabalenka staat gepland om donderdag te spelen tegen de Spaanse Paula Badosa (WTA-80).

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties