Voormalig wereldvoetbalster van het jaar Lieke Martens stopt als Oranje-international

Sportnieuws
dinsdag, 21 mei 2024 om 19:15
lieke martens
Lieke Martens stopt na de komende twee kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal tegen Finland als international. Dat heeft de KNVB bekendgemaakt bij de selectie van bondscoach Andries Jonker voor de wedstrijden op 31 mei in Rotterdam en 4 juni in het Finse Tampere.
De 31-jarige voetbalster van Paris Saint-Germain maakte in 2011 haar debuut in Oranje. Op het gewonnen EK in eigen land in 2017 was ze de grote uitblinker van het Nederlands elftal. Dat toernooi betekende tevens haar grote doorbraak, en ze werd bekroond tot wereldvoetbalster van het jaar. Ook in 2019 speelde ze met de Leeuwinnen een cruciale rol in het behalen van de WK-finale, die met 2-0 verloren ging tegen de Verenigde Staten.
Na een aantal succesvolle jaren bij FC Barcelona vertrok Martens in de zomer van 2022 naar PSG. Ze heeft nog een contract tot medio 2025 bij de Fransen, waar ze inmiddels geen basisplek meer heeft. In juni 2023 trouwde ze met (ex-)keeper Benjamin van Leer.
Martens liet via sociale media weten na de wedstrijden tegen Finland afscheid te nemen: 'Lieve Oranjefans, graag wil ik jullie laten weten dat de komende twee wedstrijden met de Oranje Leeuwinnen mijn laatste wedstrijden zullen zijn in Oranje. Hierna zal ik, weet ik nu al, met pijn in m’n hart afscheid nemen van jullie. Ik zal proberen extra te genieten van alles, maar zal vooral, zoals altijd, alles geven om een mooi resultaat neer te zetten met ons team. Ik hoop veel van jullie te zien volgende week vrijdag! Veel liefs, Lieke.'

Reactie Jonker

'Voor mij kwam het niet als een verrassing,' reageert Jonker. 'Voor Lieke waren de Olympische Spelen het ideale moment om afscheid te nemen. Toen dat plan in februari na de verloren Nations League Finals in het water viel, heeft ze me laten weten dat het EK van 2025 voor haar te ver weg is en dat ze haar plek bij Oranje graag aan een ander beschikbaar stelt. Op mijn verzoek komt ze ons de komende interlandperiode nog één keer helpen. Ze heeft een fantastische loopbaan gehad. Ze is een geweldig uithangbord voor het Nederlandse vrouwenvoetbal en een enorm voorbeeld voor veel jonge meisjes. Dus ik hoop dat het voor haar een mooi afscheid wordt.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties