Voormalig top 10-speler is terug na alcoholverslaving en depressie

Voormalig top 10-speler is terug na alcoholverslaving en depressie

In 2018 was hij nog de nummer tien van de wereld en lag een glansrijke carrière in het vooruitzicht. Maar een alcoholverslaving en een flinke depressie zorgden ervoor dat Lucas Pouille zijn tennisloopbaan tijdelijk moest stopzetten. Nu is hij de nummer 670 van de wereld en vecht de Fransman zich terug op de tour. Op Roland Garros heeft Pouille zich via de kwalificaties weten te plaatsen voor het hoofdtoernooi en dat bracht de nodige emoties met zich mee.

Zaterdagmiddag 27 mei, baan 14 op Roland Garros. Een staande ovatie en een dolenthousiast publiek. Je zou aan de sfeer denken dat Carlos Alcaraz zojuist de finale heeft gewonnen, maar niets is minder waar. De nummer 670 van de wereld, Lucas Pouille, heeft zich geplaatst voor het hoofdtoernooi van Roland Garros. De Fransman die in 2019 nog de halve finales op de Australian Open wist te behalen kan zijn emoties niet bedwingen. En logisch, als we kijken naar het verhaal van de sympathieke Pouille.

Aan de vooravond van Roland Garros staat Pouille vol in de schijnwerpers. Hij kelderde fors op de wereldranglijst door een elleboogblessure waaraan hij geopereerd moest worden. Met hem persoonlijk ging het daarna ook snel bergafwaarts. Pouille werd depressief en kreeg een alcoholverslaving, vertelde hij aan het Franse L’Équipe. 'Ik kreeg steeds meer sombere gedachten, ‘s nachts kon ik niet meer slapen. Amper een uur. Ik dronk vooral, in m’n eentje. Ik bevond me echt in een verschrikkelijke toestand, ik zag er niet meer uit. Maar ik besloot om te stoppen met drinken vanwege mijn mentale gezondheid. Anders was ik in een gekkenhuis beland', aldus een zeer openhartige Pouille.

Pikant affiche in eerste ronde Roland Garros

Pouille dacht vorig jaar oktober aan stoppen met tennis, maar zijn partner wilde dat hij doorging. En dat deed hij ook. De zin om te tennissen kwam weer terug na een bezoek aan een wedstrijd van goede vriend David Goffin en Gilles Simon en een training. En zie daar: zijn doorzettingsvermogen loont. Een staande ovatie vanaf de tribunes en volop emoties. Niet alleen bij hemzelf, maar ook bij zijn trainers, broer en partner. Pouille staat weer op een grand slam. Om dat te vieren liep hij na afloop met zijn dochtertje op zijn arm door een erehaag.

In de beslissende kwalificatiewedstrijd won Pouille van Jurij Radionov. En dat is ook zijn tegenstander in de eerste ronde in Parijs. Radionov werd als lucky loser alsnog toegelaten tot de hoofdtabel van het tweede grandslamtoernooi van dit jaar.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.
Lees meer over:
Sportnieuws Roland Garros

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties