VfB Stuttgart waarschuwde Ajax voor werkwijze Mislintat, signalen genegeerd door Amsterdammers

Sportnieuws
maandag, 02 oktober 2023 om 9:54
sven mislintat
VfB Stuttgart heeft Ajax gewaarschuwd voor de solistische manier van werken van Sven Mislintat, zo schrijft NRC zondagavond. Ondanks dat besloten de Amsterdammers de directeur voetbalzaken aan te trekken. Met alle gevolgen van dien. Verder komt naar buiten dat de Raad van Commissarissen hem niet ontsloeg wegens zijn aankoopbeleid, maar zijn houding binnen de club.
Eerder was de Duitser technisch directeur bij VfB Stuttgart. Waar er vanuit Duitsland dus op- en aanmerkingen zijn op zijn werk aldaar, bleef hij er toch zo'n drieënhalf jaar in dienst. Toen hij uiteindelijk vertrok, Ajax bij hem aanklopte en de Amsterdammers navraag deden in Stuttgart, was het advies niet bijster positief. Toch nam Ajax hem in dienst, maar in Amsterdam hield hij het slechts 129 dagen vol.
Daarnaast is er extra nieuws over de door Mislintat afgeronde transfers te noteren. Het verhaal over de transfer van Borna Sosa gaat al langer rond. De oud-directeur voetbalzaken van Ajax rondde de transfer samen met Arthur Beck af, maar dat ging niet op een geheel gewenste manier. Beck is namelijk een zakenrelatie van Mislintat en bovendien heeft het bedrijf waarvoor hij werkt, AKA Global, aandelen in Matchmetrics - een organisatie dat weer in bezit is van Mislintat. Op die manier heeft er mogelijk belangenverstrengeling plaatsgevonden, wat op dit moment wordt onderzocht door een forensisch accountant van KPMG.
Eerder kwam ook al naar buiten dat Mislintat aan Sosa zou hebben gevraagd om van zaakwaarnemer te veranderen alvorens de transfer rond kon worden gemaakt. Sosa ging van Stellar naar Beck van AKA Global en de rest is geschiedenis. Nu komt naar buiten dat ook bij de transfer van Josip Šutalo op het laatste moment een switch tussen zaakwaarnemers heeft plaatsgevonden. 'Dat voedt vragen over de totstandkoming van transfers van Mislintat, waarop Ajax zeer beperkt zicht had', zo valt te lezen.

Totstandkoming ontslag Mislintat

Tot slot komt er meer naar buiten over de reden van het ontslag van Mislintat. Na 129 dagen in dienst van Ajax werd hem de deur gewezen, maar dat had niet direct te maken met zijn aankoopbeleid. De RvC van Ajax was immers bereid om de Duitser op basis van zijn aankopen te steunen. 'Hij is uiteindelijk ontslagen vanwege zijn (werk)houding, die de club verdeelde en de sportieve malaise. Signalen over Mislintats werkhouding drongen pas laat door bij de clubleiding', wordt genoemd als de voornaamste reden van ontslag.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties