Verwachte Ajax-trainer opnieuw geconfronteerd met geruchten na pijnlijke nederlaag

Sportnieuws
donderdag, 16 mei 2024 om 15:30
copyright proshots 25074188
Francesco Farioli wilde op het persmoment na afloop van het duel tussen OGC Nice en Paris-Saint-Germain niks kwijt over zijn eventuele overgang naar Ajax. De Italiaan verloor op woensdagavond met 1-2 van de Parijzenaren en daardoor kan OGC Nice zich niet meer kwalificeren voor de voorrondes van de Champions League.
'Deze wedstrijd vertelt het verhaal van ons seizoen, vanwege de vele kansen die we kregen en het feit dat we altijd bij een grote stap voorwaarts waren', vertelt een zichtbaar teleurgestelde Farioli tegenover de pers na het verlies van woensdagavond.

Bittere nasmaak

'Als we objectief kijken naar ons seizoen, moeten we echt gelukkig zijn. We wilden bij de eerste zes eindigen, maar zijn verzekerd van een plek bij de eerste vijf. Onze ambitie en ons verlangen om het nog beter te doen, hebben een bittere nasmaak achtergelaten. We hebben nog één wedstrijd te gaan en willen de competitie trots eindigen', aldus de oefenmeester, die wederom vragen kreeg over zijn eventuele overgang naar Amsterdam.

Focus op Nice

'Deze vraag heb ik al vele malen beantwoord. We zijn volledig gefocust op het afronden van het seizoen. Het gaat nu niet om mij, maar over het team en wat de spelers hebben bereikt. Laten we ons focussen op de dingen die echt belangrijk zijn', reageerde de Italiaan duidelijk.

PSG complimenteus

Farioli kon ook nog rekenen op complimenten van Luis Enrique, de coach van Paris Saint-Germain. 'We stonden tegenover een heel goed team met een hele goede trainer, die een spelplan heeft dat mij erg bevalt. Ze lieten zien dat ze wilden voetballen, maar we hebben deze overwinning verdiend', zo stelde de Spaanse trainer.

Akkoord in hoofdlijnen

Farioli en Ajax lijken op hoofdlijnen een akkoord te hebben bereikt, zo werd een aantal dagen geleden bekend. Het is nu aan Ajax om er uit te komen met zijn huidige werkgever, OGC Nice. De Italiaanse oefenmeester beschikt bij de Fransen nog over een contract dat loopt tot medio 2025. Om die reden zullen de Amsterdammers een afkoopsom moeten betalen aan OGC Nice.
©Ajax Showtime

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties