Verstappen verliest belangrijke Red Bull-schakel: 'Op naar het volgende hoofdstuk'

Sportnieuws
vrijdag, 29 maart 2024 om 15:20
copyright proshots 24799014
Lee Stevenson, hoofdmonteur bij Red Bull Racing, beleefde afgelopen donderdag zijn laatste dag in dienst van de Oostenrijkse formatie. Tussen 2006 en 2024 was de Brit werkzaam bij het team van Max Verstappen, maar na achttien jaar vond Stevenson het tijd voor een nieuwe uitdaging. Hij gaat zoals hij het zelfs verwoord 'aan de andere kant van de pitstraat aan de slag', vermoedelijk bij Stake, dat vanaf 2026 verdergaat als Audi.
Op zijn Instagram-pagina kondigde Stevenson donderdag zijn vertrek aan en in een bijgevoegde videoboodschap liet hij weten dat het zijn allerlaatste dag in dienst van Red Bull is. Vervolgens ging hij dieper op zijn beslissing in. 'Op naar het volgende hoofdstuk. Dat hoofdstuk begint komende maandag als ik naar Japan vlieg om met mijn nieuwe team aan de andere kant van de pitstraat aan de slag te gaan. Het wordt een enorme uitdaging, maar wel één waar ik klaar voor ben. De naam van zijn nieuwe werkgever noemt Stevenson overigens niet, maar volgens kenners zou het om Stake F1 gaan.

Tevreden terugkijken

De Brit was de afgelopen achttien seizoenen in dienst van de Red Bull-familie en hij maakte alle successen van het team dus mee. Maar na een succesvolle periode is er nu een einde gekomen aan zijn avontuur bij het Oostenrijkse team, waar hij met veel plezier en trots op terugkijkt. 'Het zijn achttien geweldige jaren geweest en alles wat ik hier met het team heb kunnen bereiken is gewoon ongelooflijk', zegt Stevenson.
'Ik heb aan de eerste auto hier gewerkt, de RB2, de RB16B en natuurlijk ook aan de RB19. Het is een ongelooflijke reis geweest. Ik wil iedereen hier bedanken', vervolgt Stevenson zijn bericht. 'Toen ik in 2006 begon, had ik nooit gedacht dat we races zouden winnen, poles zouden halen en kampioenschappen zouden winnen. Maar dat is ons allemaal gelukt. Het is gewoon geweldig geweest. Op naar het volgende hoofdstuk', adus Stevenson.
©F1Maximaal

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties