F1-journalist dropt Red Bull-bommetje: 'Contract voor volgend jaar al verlengd'

Sportnieuws
dinsdag, 26 maart 2024 om 16:57
sergio perez
Peter Windsor kwam in de nabeschouwing op de Grand Prix van Australië met een opvallende mededeling. Op zijn YouTube-kanaal vertelt de ervaren analist dat hem ter oren is gekomen dat Sergio Pérez mogelijk al in het bezit is van een contract voor 2025. Die mededeling komt op een opvallend moment, omdat Carlos Sainz met zijn prestaties nadrukkelijk op de deur klopt bij de concurrentie.
Windsor stond in zijn analyse uitgebreid stil bij de uitzonderlijke prestaties van Sainz, die uit de Red Bull-opleiding komt, en als optie kan worden beschouwd bij teams als Mercedes, Red Bull Racing, Aston Martin, en Audi. Van die vier teams is Red Bull nu het enige team dat kansen lijkt te hebben op hoofdprijzen in 2025, aangezien Mercedes en Aston Martin nu nog tekort komen op de Oostenrijkse constructeurskampioen, en ook op Ferrari en McLaren.

Heeft Pérez al bijgetekend?

Hoewel Windsor denkt dat Sainz een interessante optie is als teamgenoot van Max Verstappen, weet hij niet of het nog wel haalbaar is. 'Ik heb in de paddock uit verschillende bronnen, die ik als behoorlijk betrouwbaar beschouw, gehoord dat Pérez zijn contract voor volgend jaar al verlengd heeft. Als je dat hoort, kan je je afvragen: vanwaar die haast?' In 2022 tekende Pérez ook al vroeg in het seizoen een nieuw contract bij het team.
Mocht het gerucht kloppen, dan vindt Windsor het onverstandig. 'Het valt een beetje te vergelijken met Lando Norris bij McLaren', zegt de 71-jarige Brit over zijn landgenoot, die een langdurig contract bij het Britse team tekende met nog een vrij Red Bull-zitje. 'Daar vroeg ik me ook al af waarom dat zo gehaast moest worden gedaan.'

Waar kan Sainz naartoe?

'Datzelfde kan je bij Red Bull met Pérez zeggen. Als dit klopt, gaat die deur voor Sainz natuurlijk dicht. Dan blijft er nog maar één optie over voor hem, namelijk één jaar bij Mercedes naast George Russell rijden. Dat zou niet comfortabel zijn, met de druk die daarbij komt kijken, als hij dan al een contract bij Audi voor het jaar erna op zak heeft', zo zinspeelt Windsor op het feit dat de Spanjaard uiteindelijk bij de concurrent van Mercedes zal eindigen, terwijl Mercedes zelf zal willen zorgen dat het een plekje vrijhoudt voor Andrea Kimi Antonelli.
Windsor ziet in ieder geval in dat de situatie voor Sainz ingewikkeld is: 'Dit werd allemaal veroorzaakt door de keuze van Ferrari om Sainz aan het begin van het jaar al te dumpen. Hij wint nu races voor Ferrari, en wordt vervangen door Lewis Hamilton. Lewis ziet er momenteel niet al te sterk uit bij Mercedes', beseft Windsor, die zich vaak lovend heeft uitgelaten over de zevenvoudig kampioen. Hamilton staat momenteel tiende in het kampioenschap, met acht punten. Dat zijn er twee meer dan Yuki Tsunoda en Oliver Bearman.
©F1Maximaal

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties