Lastig weekend voor Verstappen in China verwacht: 'Circuit sluit aan bij sterke punten Ferrari'

Sportnieuws
donderdag, 18 april 2024 om 11:38
copyright proshots 24928056
Sky Sports-verslaggeefster Bernie Collins verwacht niet dat Max Verstappen in China een dominant weekend tegemoet zal gaan. De Britse denkt dat het karakteristieken van het Shanghai International Circuit de bolide van Ferrari in de kaart spelen en daardoor zou het gaat je tussen het Italiaanse team en Red Bull Racing wel eens flink kleiner kunnen zijn.
Voor het eerst sinds 2019 organiseert China weer een Grand Prix in de koningsklasse van de autosport. Tijdens die laatste editie greep Lewis Hamilton in Shanghai zijn 75ste overwinning en had Verstappen nog maar vijf zeges op zijn palmares. Er is sindsdien veel veranderd. Zo zijn de reglementen in de tussentijd op de schop gegaan en zijn de onderlinge verhoudingen tussen de teams enorm gewijzigd. De F1-teams hebben dan ook geen relevante data en dus is de eerste en enige vrije training op vrijdagochtend van groot belang voor het vinden van de juiste afstelling.
Verstappen is in China voor velen desondanks gewoon weer de favoriet voor de zege. Collins is daar echter nog niet zo zeker van. 'Ik denk dat dit circuit aansluit bij de sterke punten van Ferrari', begint de verslaggeefster in de Sky Sports-podcast. 'Ik denk dat er een kans is dat Ferrari het gat naar Red Bull een beetje heeft gedicht en dat ze wellicht wat meer afstand van McLaren hebben genomen. Ik moet alleen wel bekennen dat ik het lastig vind om deze gedachtegang te ondersteunen met data.'

Aston sterker dan Mercedes

Achter Red Bull, Ferrari en McLaren zal de strijd volgens Collins weer tussen Aston Martin en Mercedes gaan. De Britse verwacht dat het team van Fernando Alonso en Lance Stroll echter een streepje voor heeft en ze legt uit waarom. 'We weten dat ze voor het seizoen hebben gezegd dat ze aan hun DRS-systeem hebben gewerkt, dus ze hebben ervoor gezorgd dat ze een heel sterke DRS hebben. Dat zou ze moeten helpen, want we hebben twee hele lange rechte stukken. Ze hebben dus misschien een streepje voor op Mercedes. Maar het wordt zonder meer heel interessant', aldus Collins.
F1 Maximaal ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties