Verstappen nog niet helemaal tevreden in Australië: 'Een beetje rommelig'

Sportnieuws
vrijdag, 22 maart 2024 om 9:15
copyright proshots 24496242
Max Verstappen heeft kort gereageerd op de tweede vrije training in Melbourne waarin hij lang op zich liet wachten. Na een curb strike in de eerste vrije training, moest de RB20 van de Nederlander worden gerepareerd en kon hij daardoor pas later starten aan de tweede sessie. Al was Verstappen niet heel dominant in zijn eerste rondes, wist hij de training toch goed af te sluiten en zette hij de tweede snelste tijd neer, achter Ferrari-coureur Leclerc.
Via Twitter komen we erachter dat Verstappen kort heeft gereageerd op zijn tweede vrije training tegenover SkySports. De wereldkampioen bevestigt dat hij in de eerste vrije training de vloer van zijn auto heeft beschadigd waardoor de tweede sessie 'een beetje rommelig' was. Toch lijkt de Nederlander niet in te zitten over de prestaties van zijn RB20 voor de aankomende kwalificatie en Grand Prix. Ook de sterke vrije training die het team van Ferrari neerzette, zit hem niet in de weg. 

Verbetering aan auto mogelijk

Door de beschadiging aan zijn auto, begon Verstappen pas aan zijn tweede vrije training toen die al zo'n twintig minuten bezig was. 'Ik had de vloer en het chassis beschadigd en het duurde even tot dat gerepareerd was. Dus ik verloor zo'n twintig minuten', begint de Nederlander. 'Maar daarna hebben we het als team snel omgedraaid, waardoor ik het programma nog min of meer heb kunnen afronden.'
Red Bull-concurrent Ferrari was sterk tijdens de vrije training. Charles Leclerc wist de snelste tijd neer te zetten. Teamgenoot Carlos Sainz eindigde als derde, ondanks dat hij nog herstellende is van zijn blindedarmoperatie. Ook Verstappen merkte de goede prestaties van het Italiaanse team op, maar lijkt niet over de voorsprong van het Italiaanse team tijdens de training in te zitten. 'Ferrari is snel. Maar wij kunnen nog een paar dingen aan de auto verbeteren.' Verstappen verzekert dat er 'niets geks of zorgwekkends' aan de hand is.

Max Verstappen: Unfortunately, a bit messy. I damaged the floor, and it took some time to repair it. So, lost about 20 minutes, but still completed the run plan. Ferrari is quick, but there is still a little bit to fine tune with the car.

31
Reply
© F1 Maximaal

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties