Hamilton kijkt nu al tegen gigantische achterstand aan in F`1-kampioenschap: 'Zijn echt aan het zwoegen'

Sportnieuws
donderdag, 21 maart 2024 om 17:31
copyright proshots 24750555
Lewis Hamilton ziet in dat het seizoen nog lang is, maar nu het verschil met Max Verstappen al vijftig punten is, weet hij ook dat hij realistisch moet zijn. Op de mediadag in Australië benadrukt de zevenvoudig wereldkampioen dat de auto niet de evil sister is van de W14, maar dat gewoon nog niet het maximale uit de afstellingen is gehaald.
Mercedes heeft tijdens de winterstop hard gewerkt in de hoop het gat te dichten en dit seizoen de strijd met Red Bull Racing en Verstappen aan te gaan. Echter werd Hamilton tijdens het eerste raceweekend van het jaar al teleurgesteld. Het ging vervolgens in Saoedi-Arabië niet veel beter. Na de race op het stratencircuit van Jeddah gaf de Brit aan dat er grote veranderingen nodig zijn om de W15 competitiever te maken. De Mercedes-coureur voelt zich er nu wat beter over. 'Het is niet de evil sister van de W14 of zoiets', zegt Hamilton voor de microfoon bij Sky Sports.

Het verschil met de RB20

'Ik denk echt dat we een geweldige auto hebben, er zit veel potentie in. We hebben het op dit moment gewoon nog niet maximaal benut door de afstelling', verklaart de 39-jarige. 'We zijn natuurlijk niet blij met de prestaties van de eerste paar races. Maar ik denk dat er nog veel meer potentieel in zit dat we nog niet helemaal hebben benut', zegt Hamilton. Hoe dan ook wil de Brit niet direct te hard van stapel lopen. 'Het feit dat Max 51 punten heeft en ik acht... Als je goed nadenkt, dan ben je je ervan bewust dat het heel moeilijk gaat zijn om hen in te halen. Ze zetten de auto op de baan en hij werkt gewoon. Wij zijn echt aan het zwoegen om die prestaties voor elkaar te krijgen.'

Ruimte voor verbetering

Mercedes blijft ondertussen doorwerken om de auto net zo goed werkende te krijgen als Red Bull. Dat dat een hels karwei is, daar is Hamilton achter gekomen. 'Dus daar ligt de focus ook op, gewoon de auto proberen te begrijpen. We hopen dat dit weekend een stap voorwaarts is. Er is enorm veel werk verzet, iedereen is gefocust. Ik voel me positief dit weekend', legt de zevenvoudig wereldkampioen uit. 'We hebben twee niet zo geweldige races gehad, maar er is nog een lange weg te gaan.' Ondanks dat hij het na Jeddah niet meer zag zitten, herhaalt Hamilton dat hij vertrouwen in Mercedes heeft. 'Ik denk dat we een goede wintertest hebben gehad', vervolgt Hamilton.
'We hebben grote verbeteringen doorgevoerd, alleen al qua rijden in het algemeen voelt het als een veel, veel betere auto. Maar het kan aan de ene kant of aan de andere kant wegvallen. Het is een smal werkvenster met dit soort auto's. Ik geloof echt dat we nog steeds die winnende mentaliteit binnen het team hebben. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze jongens eventuele problemen zullen oplossen, we zullen er komen', zegt hij. Hamilton benadrukt dat de droom het doel er nog steeds zijn, en als Mercedes dit jaar podiums of zelfs een zege kan pakken, dat dat fantastisch zou zijn. 'Om vorig jaar tweede te worden in het constructeurskampioenschap gezien de problemen die we met de auto hadden, laat zien wat we kunnen doen met iets dat zelfs niet perfect is. Dus ik hoop dat we dat dit jaar weer kunnen doen.'
©F1Maximaal

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties