'Hebberige' Kroes wilde goedkoop scoren: 'Als je met hem gaat drinken betaal jij altijd de rekening'

Sportnieuws
dinsdag, 02 april 2024 om 22:00
copyright proshots 15198645
De rust moest gaan wederkeren bij Ajax, maar nu het einde van het dramatische seizoen nadert lijkt de ellende alleen maar groter te worden. Dinsdag werd de nieuwbakken algemeen directeur Alex Kroes geschorst vanwege het bezit van aandelen in de club. Uiteraard werd de kwestie ook in Vandaag Inside besproken.
Johan Derksen had een goed gevoel bij de aanstelling van Kroes, maar geeft aan dat de van AZ overgekomen directeur zijn eigen glazen heeft ingegooid. 'Ik vond het niet zo'n slechte vent. Maar hij heeft zich nu volledig afgebrand en het is onacceptabel om deze functie nog te bekleden. Het was goedkoop scoren. Hij dacht ik mag daar investeren, haal betere spelers en die aandelen gaan door het plafond', is de vaste analist bij Vandaag Inside van mening.
Vraagtekens zijn er bij Wilfred Genee waarom de zeer vermogende Kroes voor zulke relatief kleine bedragen zo'n groot risico neemt. 'Maar die man is toch heel rijk?', vraagt de presentator zich hardop af. '15 miljoen. Dan heb je het niet nodig en daarom snap ik het ook niet', haakt Chris Woerts in op de vraag van Genee.
Chef Sport van De Telegraaf Valentijn Driessen weet wel waarom Kroes een slaatje wilde slaan uit zijn dienstverband bij Ajax. 'Hij komt uit de zakenwereld en overal willen ze geld graaien. Kroes doet het ook voor duizend euro. Als je met Kroes gaat drinken dan betaal jij altijd de rekening.' Woerts ervaarde het onlangs anders. 'Op 28 februari heb ik in Dubai nog met hem gedronken. Een cappuccino van 10 euro, maar hij betaalde'. weet Woerts te melden. 'Ja van die aandelen zeker', bijt Driessen hem na.

Ajax heeft slecht gehandeld

Volgens Woerts is niet alleen Kroes de schuldige in dit verhaal. Ook Ajax heeft in zijn ogen niet goed gehandeld. 'Ajax heeft een plicht om naar alle transacties te vragen. Dat hebben ze verzuimd. Kroes heeft ook een fout gemaakt door het niet zelf aan te kaarten. Ze hadden naar de AFM moeten gaan en die had een oordeel moeten vellen. De Raad van Commissarissen is op de stoel van de rechter gaan zitten.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties