Verrassing voor geselecteerde Duitsers: keeper kan niet op safari, verdediger stelt gezin teleur

Sportnieuws
vrijdag, 17 mei 2024 om 14:15
duitsland
Duitsland maakte de voorbije week op een originele manier de selectie voor het EK voetbal bekend. Nu de gehele voorselectie wereldkundig is gemaakt, weten we ook welke spelers teleurgesteld zijn en welke juist totaal niet op een uitverkiezing hadden gerekend. Zo had VFB Stuttgart-doelman Alexander Nübel al een vakantie geboekt naar Tanzania, en trekt het gezin van ploeggenoot Anton er in de zomerweken korter op uit dan gepland.
Nübel schrok toen hij een oproep kreeg voor Duitsland. 'Het kwam als een grote verrassing. Ik had mijn vakantie al gepland en wilde eigenlijk op safari in Tanzania. Maar ik ben blij dat ik ervan af kan zien. Het is fantastisch om er voor Duitsland bij te zijn op het EK in eigen land', vertelt hij aan BILD. Tot op heden zijn er drie doelmannen geselecteerd waarvan er hoogstwaarschijnlijk nog eentje gaat afvallen. Marc-André Ter Stegen, Oliver Baumann en Manuel Neuer zijn de andere  keepers naast Nübel. 

Wie delft het onderspit? 

Het is nog niet bekend wie er gaat afvallen, maar in de Duitse pers zijn er wel geruchten over de slechte verhouding die Nübel en (nummer 1) Neuer zouden hebben. De twee speelden samen bij Bayern München en zouden niet elkaars beste vrienden zijn geweest. 'Ik kan goed met hem overweg, we hebben een leuke tijd gehad bij Bayern', spreekt Nübel de geluiden tegen. 'Ook al werd het vaak overdreven in het nieuws. (...) Ik kijk uit naar de tijd met ons vieren op de keeperstraining, daar zit veel kwaliteit.'

Teleurgesteld 

Ploeggenoot en verdediger Anton werd ook geïnterviewd door BILD en was eveneens blij verrast. 'Mijn vrouw en kinderen waren in eerste instantie wat teleurgesteld dat we een paar weken minder vakantie hadden. Maar dat verdween relatief snel omdat we een voetbalfamilie zijn waarin iedereen mij enorm steunt. Ze waren blij en zullen er bij elke wedstrijd zijn. Ik maakte me geen zorgen omdat ik er vertrouwen in heb en weet dat ik het hele jaar goed heb gepresteerd. Dat wordt uiteindelijk geëvalueerd.' Duitsland speelt op 14 juni de openingswedstrijd tegen Schotland. 

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties