Verbouwereerde Van Barneveld sprakeloos na toernooiwinst: 'Je hebt m'n leven gered'

Sportnieuws
dinsdag, 19 maart 2024 om 11:27
copyright proshots 23678180
Raymond van Barneveld is volgens zijn eigen bewoordingen begonnen aan zijn tweede dartsjeugd. De Nederlander won maandag het Player Championship 5 en boekte daarmee zijn eerste toernooizege in drie jaar tijd. Die winst heeft 'Barney' onder meer te danken aan nieuwe pijlen.
Van Barneveld was niet te stuiten in het Duitse Hildesheim. In de achtste finales werd Michael Smith aan de kant gezet. De Engelsman gooide in het duel met de Nederlander een 9-darter, maar zelfs dat bracht Van Barneveld niet van zijn stuk. In de kwartfinale werd James Hurrell opzij gezet en in de halve eindstrijd moest wereldtopper Gary Anderson er aan geloven. Met Stephan Bunting trof Van Barneveld een zware opponent in de finale, maar de 8-1 overwinning liet duidelijk blijken dat er geen maat stond op Van Barneveld.
Na afloop gaf 'Barney' aan dat hij niet wist wat hem overkwam. Mede door het feit dat hij vrijdag een nieuw setje pijlen op had gehaald. Omdat het zo kort dag was had Van Barneveld niet verwacht dat hij er nu al zo goed mee zou gooien. 'Ik kwam net terug van een paar dagen Centerparcs, heb ze vrijdag pas opgehaald en je gelooft het niet… Dit gebeurt', zegt een verbouwereerde Van Barneveld tegenover De Telegraaf.

Van Barneveld zeer dankbaar

Dat de blijdschap bij Van Barneveld groot is, is logisch. We moeten maar liefst drie jaar terug de tijd in om de laatste toernooizege van de voormalig postbode voor de geest te halen. 'Ik heb vrijdagmiddag staan trainen met Jermaine Wattimena en zaterdag nog een keer, dus ik dacht eerst: misschien is het nog te vroeg. Maar het levert meteen.'
Van Barneveld voelt dat hij met de nieuwe pijlen weer als vanouds kan gooien. 'Met deze set-up heb ik echt m’n natuurlijke gooi van vroeger weer terug. Die trainingen vrijdag en zaterdag hebben me enorm goed gedaan. Ik sprak net Gary Plummer van Target (de voorzitter, red.) en heb hem gezegd: ’'je hebt echt m’n leven gered’'. Hij vroeg: ’'hoe bedoel je?’' Ik zei: ’'Dit is wat ik wil, joh.'' Ik hoef nergens meer naar te kijken. Het gaat gewoon waanzinnig.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties