Verbazing over voorkeursbehandeling van de pers: 'Alles wat Slot zegt, wordt klakkeloos opgeschreven'

Sportnieuws
zondag, 03 maart 2024 om 13:22
copyright proshots 23921850
Aad de Mos heeft zich zondag in Goedemorgen Eredivisie verbaasd over hoe Arne Slot benaderd wordt door de Nederlandse pers. Volgens de 76-jarige voormalig trainer kan de coach van Feyenoord zeggen wat hij wil, zonder dat de journalisten kritische vragen durven stellen.
Slot zei vrijdag op de persconferentie dat hij de afgelopen zes, zeven weken constant een dubbel programma heeft gehad tegen bijna uitsluitend zware tegenstanders. Dat ontkracht De Mos meteen. 'In de kleine wedstrijden heeft Feyenoord niet thuisgegeven. Tegen FC Groningen niet en tegen RKC Waalwijk hebben ze met 11 tegen 10 85 minuten moeten wachten. Dus ze hebben twee zware wedstrijden gehad. Dat is PSV voor de beker en AS Roma.'
Volgens De Mos mogen de journalisten op zo'n persconferentie gerust wat kritischer zijn op de uitspraken van Slot. 'Ze lopen achter hem aan en schrijven alles op wat hij zegt. Alles wat Slot zegt, wordt klakkeloos opgeschreven. En hij kan altijd zijn verhaal vertellen, zonder dat er kritische vragen zijn. Hij kan het goed beargumenteren, maar dat kunnen wij ook', zo benadrukt de analist.
'Je mag iemand heel erg goed vinden, maar dan mag je ook weleens kritisch zijn', voegt Hans Kraay junior daaraan toe. 'Ik begrijp hem heel vaak, want het is een hele goede trainer. Maar als je iemand een goede trainer vindt, hoef je het niet altijd met hem eens te zijn.'
Wat wordt het wedstrijdverloop bij PSV-Feyenoord? Pak 20 keer je inleg terug als er 2 keer wordt gescoord!. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties