Van 't Schip gaat in op ontevreden signalen vanuit spelersgroep: 'Alleen maar trainen niet de oplossing'

Sportnieuws
vrijdag, 01 maart 2024 om 23:00
van t schip
De onvrede vanuit de spelersgroep richting de technische staf van Ajax was vrijdag het onderwerp van gesprek in Amsterdam. Via X gingen er geruchten de ronde dat spelers uit eigen initiatief zijn gaan trainen, omdat ze het niet eens zijn met de vele vrije dagen die ze hadden gekregen na de nederlaag van afgelopen zondag tegen AZ. John van 't Schip ging vrijdag in op deze geruchten.
Tegenover AjaxTV geeft Van 't Schip aan waarom hij de spelersgroep maar liefst drie vrije dagen heeft gegeven na de hopeloze nederlaag tegen AZ. 'Het is belangrijk om de frisheid in de ploeg terug te krijgen. Het is altijd een balans tussen mentaal en fysiek. We hebben een zwaar programma gehad met onder meer de uitwedstrijden tegen Bodø/Glimt en AZ. In de komende drie weken hebben we opnieuw een druk programma en weinig tijd om de spelers fysiek rust te geven. Vanuit een aantal jongens kwam het initiatief om toch te trainen, dat is mooi om te zien.'
Het vele puntenverlies van de voorbije weken heeft er voor gezorgd dat Ajax inmiddels elf punten achterstand heeft op nummer drie FC Twente. Die positie is cruciaal aan het einde van het seizoen omdat deze recht geeft op deelname aan de voorrondes van de Champions League. Van 't Schip snapt het als supporters hun vraagtekens zetten bij het feit dat de spelersgroep vrije dagen heeft gekregen terwijl de prestaties ver onder de maat zijn. 'We hebben alleen een heel druk programma, waardoor de frisheid uit de ploeg is gegaan. Dat proberen we op allerlei mogelijke manieren er weer in te krijgen. Alleen maar heel hard trainen is niet altijd de oplossing', luidt de reactie van de trainer.

Deze spelers trainden wel

Veertien spelers zijn vrijdag op eigen initiatief gaan trainen: Diant Ramaj, Jay Gorter, Gerónimo Rulli, Remko Pasveer, Kenneth Taylor, Sivert Mannsverk, Kristian Hlynsson, Jordan Henderson, Tristan Gooijer, Borna Sosa, Ahmetcan Kaplan en Jorrel Hato. Kop van jut Anton Gaaei was er niet bij. Hi kreeg van Van 't Schip een aantal dagen vrijaf om te herstellen van de mentale klap na de vroege wissel tegen AZ. 'Ik heb in de ArenA een tijdje met hem gesproken. Hij heeft een paar dagen nodig gehad om het te verwerken. We hebben hem twee tot drie dagen gegeven om rust te krijgen in zijn hoofd.'
Pakt Verstappen pole in Bahrein? Krijg twee keer je inzet terug bij Jacks en een mogelijke free bet tot 50 euro. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Wat wordt het wedstrijdverloop bij PSV-Feyenoord? Pak 20 keer je inleg terug als er 2 keer wordt gescoord!. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties