Van Gerwen gehavend eindtoernooi in: 'Ik gebruik pijnstillers en fysiotherapie'

Sportnieuws
donderdag, 25 mei 2023 om 11:41
van gerwen
Michael van Gerwen speelt vanavond playoffs van de Premier League of Darts, het toernooi dat hij al zeven keer wist te winnen. In 2013, 2016, 2017, 2018, 2019 en 2022 was hij de beste, maar kan hij zijn titel prolongeren. In de halve finale speelt hij tegen wereldkampioen Michael Smith. Hoewel hij vertrouwen heeft in een zege, kampt de Nederlander met een kleine blessure. Hoe gaat het met hem?
Het was vorige week in Aberdeen schrikken voor de Nederlandse fans. Van Gerwen stond maar liefst 5-0 voor tegen Chris Dobey, toen hij zich duidelijk ongemakkelijk begon te voelen over zijn schouder. Hij probeerde deze los te maken, maar even later bleek de blessure te groot. Hij won de partij tegen Dobey nog wel. Een ronde later ging hij niet meer van start tegen Dimitri van den Bergh, die de finale tegen Gerwyn Price ook wist te winnen.
Van Gerwen vertelde toen na afloop aan Viaplay dat hij definitief bij de playoffs in Londen zou zijn, 'al moet ik op krukken komen.' Hoewel dat het ergste doet vermoeden, valt de blessure mee. 'Dit was een beslissing uit voorzorg', zo legde MVG uit. 'Ik denk dat ik een spiertje heb verrekt. Ineens voelde mijn arm zwaar aan. Het is iets kleins, maar heeft bij het darten wel veel invloed op je spel.'
Inmiddels is van Gerwen weer fit. 'De blessure is nu weg, maar natuurlijk gebruik ik pijnstillers en krijg ik fysiotherapie omdat je het op gang moet houden. Je moet er alles aan doen om de play-offs te halen. Ik zou hier niet zijn als ik me niet honderd procent zou voelen. Het zou geen zin hebben om hier te zijn als ik niet op volle sterkte zou kunnen spelen', verklaarde hij bij Sky Sports.
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties