De E3 Saxo Classic: Eerste krachtmeting tussen Van der Poel tegen Van Aert

Sportnieuws
vrijdag, 22 maart 2024 om 12:53
copyright proshots 20494010
De kleine Ronde van Vlaanderen, oftewel de E3 Saxo Classic, geldt doorgaans als dé prelude van de Ronde van Vlaanderen. Ook dit jaar mag de organisatie van de wedstrijd in Harelbeke weer rekenen op een piekfijn deelnemersveld, met daarbij het eerste duel tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert.
Wie de recente erelijst van de E3 Saxo Classic erbij neemt, komt louter wereldtoppers tegen. In de vroege tens waren het Tom Boonen en Fabian Cancellara die de koek meermaals verdeelden. Met drievoudig wereldkampioen Peter Sagan (2014), Tourwinnaar Geraint Thomas (2015), wereldkampioen Michal Kwiatkowski (2016), olympisch kampioen Greg Van Avermaet (2017) en nadien nog klassieke toppers als Niki Terpstra, Kasper Asgreen en de laatste twee jaar Wout van Aert spotten we louter kleppers.
Ook dit jaar belooft het weer een heus spektakelstuk te worden. Dat de E3 Saxo Classic ook wel bekendstaat als de kleine Ronde van Vlaanderen, komt natuurlijk ook voor een groot deel door het parcours. Deze is met een afstand van 207 kilometer zo'n 63 kilometer korter dan de Ronde van Vlaanderen, maar met de Paterberg en Oude Kwaremont wordt de definitieve schifting doorgaans wel gemaakt op dezelfde hellingen.
De Taaienberg, na goed 125 kilometer, zorgt doorgaans voor een eerste serieuze schifting. In de Tom Boonen-jaren koos de Belg daar steevast voor een eerste maal het hazenpad, maar ook de grote namen van nu kennen die helling op hun duimpje. Net als de Ronde van Vlaanderen zijn de Paterberg en Oude Kwaremont echter doorslaggevend. Waar ze beide hellingen in De Ronde driemaal moeten doen, is het voor de E3 Saxo Classic genoeg om de heuvels één keer te doen na meer dan 160 kilometer koers. Nadien volgen enkel de Karnemelkbeekstraat en Tiegemberg nog in de veertig kilometer richting Harelbeke.
Van der Poel en Van Aert zijn de absolute topfavorieten, maar er staat meer schoon volk aan het vertrek. Zo geven onder anderen Mads Pedersen, Matej Mohoric, Matteo Jorgenson, Jan Tratnik, Tim Wellens, Tiesj Benoot, Dylan van Baarle, Stefan Küng en Alberto Bettiol acte de présence.
© In De Leiderstrui

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties