Van der Poel staat aan de vooravond van weer een geweldig seizoen, maar vreest concurrent: 'Hij is de grote favoriet'

Sportnieuws
vrijdag, 15 maart 2024 om 10:18
copyright proshots 21882996
Mathieu van der Poel rijdt zaterdag zijn eerste wegwedstrijd van dit seizoen. Milaan San-Remo staat op het menu waar Van der Poel vorig jaar deze koers nog winnend af wist te sluiten. Waar de Nederlander aan de start staat is hij favoriet, dat geldt ook deze keer weer. Hij houdt overigens wel een oogje in het zeil voor een concurrent die in bloedvorm verkeerd.
Van der Poel verbleef de afgelopen weken in Spanje om zichzelf klaar te stomen voor het wegseizoen. Ook was hij nog even op wintersport om bij te tanken na een indrukwekkend seizoen veldrijden. Het is nu dus weer tijd om furore te gaan maken op de weg. De wielrenner is momenteel in Italië, maar zat ook goed in Spanje. 'Ik had het er wel naar mijn zin, inderdaad. Maar ik kijk ook wel weer uit naar de komende tijd.'

Niet teveel hooi op de vork

Van der Poel is er nog niet uit welke koersen hij wel of niet gaat rijden. 'Het zijn moeilijke beslissingen, zeker in een olympisch jaar. Er liggen nog steeds een paar scenario's open. Maar te veel hooi op de vork nemen heb ik in het verleden al gedaan. Dat doe ik niet nog een keer. Het moet wel te doen blijven.' De laatste keer dat Van der Poel de Tour de France uitstapte om naar de Olympische Spelen te gaan werd het geen succes. Hij ging voor de mountainbike titel, maar vergiste zich in een plankje dat er niet lag, maar wel had moeten liggen.

Gevreesde concurrent

Ook dit jaar rijdt Van der Poel koersen als de Amstel Gold Race, Parijs-Roubaix, Ronde van Vlaanderen en misschien zelfs Luik-Bastenaken-Luik. Hij kan namelijk de vierde renner ooit worden die alle vijf de monumenten weet te winnen. Alleen Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije ontbreken nog op zijn palmares. In de strijd voor die overwinning krijgt hij concurrentie van een Sloveense geweldenaar: Tadej Pogacar. 'Hij is toch wel de grote favoriet en hij was wel heel indrukwekkend in de Strade. Maar dit is wel een hele andere race. Hij zal niet weer zo vroeg ontsnappen.' De voorbeschouwing op Milaan San-Remo is hier te lezen. 

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties