Van der Poel moet nog even wachten op nieuw duel met Van Aert: 'Jammer voor de televisiekijkers'

Sportnieuws
zondag, 17 september 2023 om 12:19
copyright proshots 21882999
In de Super 8 Classic, de wedstrijd die voorheen bekendstond als de Primus Classic, stond er geen maat op Mathieu van der Poel. De kersvers wereldkampioen toonde zich heel de dag aanvallend en wist uiteindelijk in Haacht zijn eerste zege in het schitterende regenboogtricot te boeken, door in een sprint van zeven Anthony Turgis (TotalEnergies) en Florian Vermeersch (Lotto-Dstny) naar respectievelijk de tweede en derde plaats te verwijzen. De overwinning was wel een onverwachte, zo gebood eerlijkheid hem te zeggen.
'Dit is een fijn gevoel, maar vooral onverwacht. Dat zijn de leukste', zo vertelde 'MVDP' na afloop al in het flashinterview. 'Eigenlijk was het beste er na de heuvelzone wel wat af, maar ik had het voordeel dat ik er nog een ploegmakker bij had', doelde hij op de aanwezigheid van Gianni Vermeersch. Na de podiumceremonie kwam de veelzijdige Nederlander nog eens terug naar de perstent om nog een aantal vragen van het aanwezige wielerjournaille, waar ook In de Leiderstrui toebehoorde, te beantwoorden.

Van der Poel merkt weinig verschil tussen overwinningen met of zonder regenboogtrui

'Ik was er eigenlijk niet echt op gebrand om hier te winnen. Zo zie je dus maar weer dat wanneer je er niet te veel op hoopt, het vanzelf komt', omschrijft de alleskunner het mooi. Alpecin-Deceuninck beschikte in de ultieme slotfase dus over een overtalsituatie, waar de Belgische WorldTour-brigade handig gebruik van probeerde te maken. 'We probeerden om Gianni aan te laten vallen in de technische bochten vlak voor de meet. Als ze hem dan zouden terugpakken, hadden we altijd mij nog achter de hand. En dat gebeurde dus ook. Hij werd teruggepakt, maar kon gelukkig nog een heel goede lead-out verzorgen. Ik ben blij dat ik op het einde van een zware wedstrijd vaak nog over een goede sprint beschik. Ik denk namelijk ook dat iedereen wel kapot was', analyseert 'Poeleke', die voorafgaand aan de 1.Pro-koers ook al zijn zegje deed tegenover deze site.
Menig wielerliefhebber en -volger zou normaliter verwachten dat een (eerste) zege in de regenboogtrui net iets meer met iemand doet dan 'normaal'. Toen In de Leiderstrui dat nabij Brouwerij Haacht, gelegen op een steenworp afstand van het festivalterrein van Rock Werchter, voorlegde aan Van der Poel, bleef hij er opvallend kalmpjes onder. 'Nee, eigenlijk verschilt het niet veel', aldus een glimlachende wereldkampioen. Van der Poels aartsrivaal, Wout van Aert, was er niet bij in de Belgische klassieker. De Belg van Jumbo-Visma, die in tegenstelling tot Van der Poel wél het WK Gravel rijdt, liet daags voor de wedstrijd verstek gaan. Ter afsluiting van het persmoment in een natgeregend Haacht vertrouwde 'Matje' ons desgevraagd toe dat hij ervan overtuigd is dat Van Aert ook in de voorste groep had gezeten. 'Wout had ook sowieso voorin meegedaan. Ik denk dat het voor de televisiekijkers wel jammer was dat hij er niet bij was.'  

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties