Toch géén duel tussen Van Aert en Van der Poel meer: Belg is 'niet fit' en laat Super 8 Classic schieten

Sportnieuws
vrijdag, 15 september 2023 om 12:22
van aert
Wout van Aert staat zaterdag niet aan de start van de Super 8 Classic. De Belg zou het in eigen land nog een keer opnemen tegen rivaal Mathieu van der Poel dit wegseizoen, maar volgens zijn ploeg Jumbo-Visma is Van Aert niet fit en laat hij de wedstrijd daardoor schieten.
'Wout zou de Super 8 Classic oorspronkelijk ook rijden, maar is niet helemaal fit. Hij focust zich nu op zijn andere doelen dit seizoen', stelt Jumbo-Visma. Van Aert richt zich nog op het EK tijdrijden op de weg en in Drenthe, waarna hij via enkele Italiaanse najaarskoersen naar het WK gravel toewerkt. Die koers wordt op 8 oktober verreden in Veneto, Italië.
Christophe Laporte is op het eerste oog de kopman van Jumbo-Visma in de Super 8 Classic. Onder meer Tosh Van Der Sande, Tim van Dijke en Per Strand Hagenes ondersteunen de Fransman in België. Verder doen Lennard Hofstede, Owen Geleijn en Lars Boven mee.

Van der Poel twijfelde ook al over voortzetting wegseizoen

Van de Poel liet na zijn vierde plek in de GP Wallonie van woensdag overigens ook al weten dat hij twijfelt over het restant van zijn wegseizoen. 'Gewoon rondrijden om rond te rijden heeft ook niet veel nut. Misschien is het dan wel beter om te rusten en mij voor te bereiden op het cross-seizoen. Een langere periode zonder koers zal mij deugd doen. Ik merk zelf dat ik zowel fysiek als mentaal mijn topvorm niet meer ga te pakken krijgen', vertelde hij op de Citadel van Namen. De Nederlander zal nog wel sowieso het testevent mountainbiken in Parijs afwerken, wat op 23 september wordt gehouden richting de Olympische Spelen van 2024 in de Franse hoofdstad.

Selectie Jumbo-Visma Super 8 Classic 2023

Christophe Laporte
Tosh Van Der Sande
Per Strand Hagenes
Owen Geleijn
Tim van Dijke
Lars Boven
Lennard Hofstede

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties