Van der Poel maakt programma voorjaar eindelijk bekend; deze koersen rijdt de Nederlander

Sportnieuws
zaterdag, 24 februari 2024 om 9:00
copyright proshots 22190366
Mathieu van der Poel heeft zijn programma voor het voorjaar bekend gemaakt. De Nederlander zit momenteel in Spanje na zijn succesvolle jacht op zijn zesde wereldtitel in het veld. De wereldkampioen zien we tot eind april louter terug in het eendagswerk, te beginnen op 16 maart in Milaan-Sanremo.
Van der Poel zegevierde een jaar geleden in Sanremo, door op de Poggio iedereen uit het wiel te rijden. Dat hoopt hij nu nog eens over te doen. Na het eerste Monument van 2024 volgt de tradtionele aanloop richting de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Dat houdt in dat hij de E3 Saxo Classic en Gent-Wevelgem ook doet.
Na Parijs-Roubaix trekt Van der Poel nog twee weken door. In de Ardennen zien we hem terug in de Amstel Gold Race, die hij in 2019 won en waarin hij in 2022 vierde werd. Een week later waagt hij zich aan Luik-Bastenaken-Luik, voor de tweede keer in zijn carrière. In 2020 werd hij al eens zesde.

Van der Poel pakt Gent-Wevelgem erbij en skipt Strade Bianche en Tirreno

Een jaar geleden startte Van der Poel een week eerder in Strade Bianche en deed hij vervolgens de Tirreno-Adriatico. Die beide wedstrijden staan er nu niet op, net als Parijs-Nice. De overige koersen op zijn huidige kalender deed hij ook een jaar geleden allemaal, behalve Gent-Wevelgem.
Alpecin-Deceuninck maakte vrijdag op het hoofdkantoor van Deceuninck in Hooglede-Gits het voorjaarsprogramma van z'n kopman bekend. Van der Poel heeft na het voorjaar een drukke zomer voor de boeg. De Olympische Spelen, die maar één keer in de vier jaar gehouden worden, gelden als hoofdmaaltijd voor de Nederlander en daar moet veel voor wijken.
In de Leiderstrui ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties