Sparta benadert 46-voudig Oranje-international: 'We gaan ons voor hem melden'

Sportnieuws
zondag, 12 mei 2024 om 15:34
kevin strootman
Sparta Rotterdam zou Kevin Strootman graag terug naar de Eredivisie halen. Vorig jaar probeerden de Rotterdammers het ook al bij de defensieve middenvelder, maar toen koos hij ervoor om bij Genoa te blijven. Zijn contract bij de Italiaanse middenmoter loopt echter aan het eind van dit seizoen af.
Technisch directeur Gerard Nijkamp van Sparta bevestigde zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie dat de club weer een poging gaat wagen. 'Het zit in de wachtstand. Vorig jaar wilde Kevin nog een jaar bij Genoa blijven. Dat seizoen is nu bijna ten einde. Genoa gaat niet met hem verder, dus het staat nog steeds open. Dus: ja', is Nijkamp luid en duidelijk.
De directeur weet dat de fans een terugkeer van Strootman, die tussen 2008 en 2011 72 competitiewedstrijden voor Sparta speelde, wel zien zitten. 'Die vinden het mooi dat jongens die bij Sparta zijn begonnen en een fantastische carrière hebben gehad vervolgens afsluiten bij Sparta. Daar staan wij voor open, maar daar zijn meerdere partijen voor nodig en de belangrijkste is Kevin. Daar zijn we op aan het wachten.'
In de winterstop van 2011 ging Strootman naar FC Utrecht voor 700.000 euro, dat hem na slechts zes maanden alweer voor het zesvoudige doorverkocht. Voor 4,5 miljoen euro maakte hij de overstap naar PSV. Daar groeide hij uit tot international van Oranje. In totaal speelde hij tussen 2011 en 2019 liefst 46 interlands. Zware blessures wierpen zijn carrière de laatste jaren echter ver terug, nadat hij onder meer voor AS Roma en Olympique Marseille uitkwam speelt Strootman nu alweer een tijdje in de middenmoot van de Serie A.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties