Van Basten keek met verbazing naar kritiek van Brobbey aan zijn adres: 'Ik begreep het niet helemaal'

Sportnieuws
dinsdag, 11 juni 2024 om 22:00
copyright proshots 8780054
Brian Brobbey haalde vorige week in gesprek met Ajax Life uit naar Marco van Basten. De spits van Ajax en het Nederlands elftal vindt het maar niks dat de oud-voetballer zo vaak negatief is over de club. Van Basten kon het maandagavond in het voetbalpraatprogramma Rondo van Ziggo Sport niet laten om terug te komen op de uitspraak van Brobbey.
'Hij praat veel over de club, maar dat helpt de club niet. Ik zie hem hier ook nooit', waren de kritische woorden van Brobbey aan het adres van Van Basten. De vaste analist van Rondo heeft het voorbije seizoen regelmatig kritiek gehad op Brobbey en is van mening dat Ajax er weinig aan heeft gedaan hem beter te maken. 'Ik vind nog steeds dat Ajax in gebreke is gebleven om hem technisch beter te maken. Ajax gaat er prat op dat ze zo’n goede opleiding hebben, maar dan denk ik: dan moet je een speler sterker maken. Hij is snel en sterk, maar hier en daar kan hij technisch gezien niet mee', legt Van Basten nogmaals zijn standpunt uit.
De voormalig topvoetballer gaf onlangs aan dat hij niets snapt van de aanstelling van Francesco Farioli als nieuwe trainer van Ajax. 'Ik ben niet op de hoogte, ik ken de man niet. Ze zullen ongetwijfeld dingen weten en trainingen hebben bekeken, maar ik dus niet. Het enige wat ik weet, is dat hij geen trainer is met een verleden waarvan je zegt: dat geeft vertrouwen', was de reactie van 'San Marco' toen bekend werd dat de jonge Italiaan de nieuwe trainer van Ajax wordt.
De vele meningen van Van Basten die geuit worden op de vaderlandse televisie hebben Brobbey niet kunnen bekoren. Van Basten snapt niet dat Brobbey daar door geraakt is. 'Ik begreep het niet helemaal (de sneer van Brobbey, red.). Ik ken die trainer inderdaad niet. Is dat gek? Ik wist niet wie het was op dat moment. Ik geef gewoon mijn mening en meer niet. Ik ben inderdaad nooit bij Ajax. Ik kijk het op televisie en zie het allemaal wel.'

Van Basten krijgt steun van Vanenburg

Ook Gerald Vanenburg, oud-jeugdtrainer en speler van de Amsterdamse club, is van mening van Van Basten niets verkeerds zegt en dat Brobbey anders met de kritieken om moet gaan. 'Ik begrijp het ook niet helemaal. Als Marco het over een speler heeft, kan die speler daar twee dingen mee doen. Je kunt het positief en negatief uitleggen. Ik zou er iets mee proberen te doen. Desnoods bel je hem en vraag je: wat bedoel je? Ik denk dat het als spits niet de eerste de beste is in Nederland, dus je kunt er ook iets mee doen.'
Profiteer van een free bet tot wel €100,- om onder andere in te kunnen zetten op het EK voetbal! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties