Update: Slot verlengt contract bij Feyenoord, lage afkoopclausule verwijderd

Sportnieuws
vrijdag, 26 mei 2023 om 14:43
copyright proshots 20940084
De Telegraaf weet te melden dat de kans steeds groter wordt dat Arne Slot komend seizoen niet meer als trainer van Feyenoord in de Eredivisie te bewonderen is. De oefenmeester staat in de belangstelling van Tottenham Hotspur. Zijn zaakwaarnemer Rafaela Pimenta zal in een gesprek met de algemeen directeur van Feyenoord, Dennis te Kloese, aangeven dat slot zijn ja-woord heeft gegeven aan de Engelse club.
Slot heeft nog een tweejarig contract en een clausule waarbij geïnteresseerde clubs een afkoopsom kunnen betalen om hem los te weken, geldt volgende zomer pas. De Rotterdammers kunnen nu dus vragen wat ze willen aan clubs die Slot willen overnemen. Transfergoeroe Fabrizio Romano wist zondagavond al te melden dat de Nederlander dé topkandidaat is bij de Spurs. 
Columnist Valentijn Driessen is verbolgen over het feit hoe Slot te werk gaat. 'Waar Slot zich voor zijn zwijgzaamheid beroept op zijn doorlopende contract, heeft ditzelfde contract tot medio 2025 hem er niet van weerhouden om zijn zaakwaarnemer Pimenta de markt te laten verkennen. En heimelijk buiten alles en iedereen bij Feyenoord om de boel rond te maken met Tottenham Hotspur', schrijft Driessen in zijn column voor De Telegraaf.

Onbegrip over werkwijze van Slot

Bij zijn vorige werkgever AZ werd Slot op staande voet ontslagen, omdat hij in het diepste geheim gesprekken voerde met Feyenoord. Driessen ziet paralellen met die situatie, maar snapt niet dat de Rotterdamse club niet ingrijpt. 'Waar AZ keihard ingreep, is Feyenoord bezig z’n eigen monster te creëren', stelt Driessen. De columnist ziet dat de aanhang van Feyenoord momenteel tevergeefs wacht op een jawoord van de trainer over een langer verblijf in De Kuip.
'Slot houdt de fans bewust onwetend van zijn onderhandelingsresultaat met Tottenham Hotspur. Het betreft de voetballerij, maar desondanks riekt het sterk naar onfatsoen van de welbespraakte succescoach, die al acht dagen met een mooie omhaal van woorden het achterste van zijn tong verborgen houdt.'
Driessen begrijpt niet waarom Feyenoord zich momenteel aan het lijntje laat houden door zijn trainer, terwijl AZ snel korte metten maakte met het gedrag van Slot. 'Feyenoord moet een deadline eisen. De manier waarop Slot dit spelletje speelt, is onfatsoenlijk, zelfs tegen het onbeschofte aan als werknemer met een tweejarig topcontract naar een loyale werkgever als Feyenoord', aldus Driessen.

Update 24 mei: Feyenoord wil astronomisch bedrag voor Slot

Feyenoord is er woensdag niet uitgekomen met Arne Slot, zo meldt Martijn Krabbendam van Voetbal International. Algemeen directeur Dennis te Kloese sprak langdurig met zaakwaarnemer Rafaela Pimenta, maar kwam niet tot een akkoord. Het management van Slot heeft aangegeven open te staan voor een vertrek naar Tottenham Hotspur. Feyenoord wil daarvoor een gigantische afkoopsom.
Te Kloese had Pimenta aanvankelijk uitgenodigd om Slot een sterk verbeterd contractvoorstel te doen. Feyenoord wil koste wat kost door met de kampioenenmaker en is bereid om Slot de bestbetaalde Eredivisie-coach ooit te maken met een salaris van boven de drie miljoen euro per jaar. Slot heeft echter aangegeven de overstap naar Engeland te willen maken.
De Rotterdammers gaven eerder te kennen het hard te willen spelen en houden daar vooralsnog aan vast. De club beschouwt Julian Nagelsmann, die voor een recordbedrag van 25 miljoen euro van RB Leipzig naar Bayern München ging, volgens Feyenoord-watcher Krabbendam als 'precedent'

Update 25 mei: Slot blijft definitief bij Feyenoord

Goed nieuws donderdagochtend voor de Feyenoord-fans. Arne Slot vertrekt niet naar Tottenham Hotspur. Na zware besprekingen woensdagavond in Rotterdam met Slot en zijn zaakwaarneemster Rafaela Pimenta heeft de oefenmeester besloten ook komend seizoen de hoofdtrainer van de landskampioen te zijn. Slot krijgt een opgewaardeerd contract, zal minimaal nog een jaar aanblijven en met Feyenoord de Champions League ingaan. Ook zijn assistenten blijven aan.
'Er lopen geen transferbesprekingen en die zijn er ook niet geweest en de bespreking van gisteren ging uitsluitend over een eventuele verlenging', vertelt Slot aan het Algemeen Dagblad. 'Alle gesprekken met Feyenoord zijn slechts daarop gericht. Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen bij Feyenoord.'
'Ik heb een hoop gehoord over de interesse van andere clubs in mij', zegt Slot. 'Ik ben dankbaar voor de waardering die daaruit spreekt, maar mijn wens is om bij Feyenoord te blijven en door te bouwen op de basis die er de afgelopen twee seizoenen is gelegd.'

Update 26 mei: Slot tekent bij

Arne Slot heeft zijn contract bij Feyenoord verlengd. De oefenmeester tekende voor een jaar extra in de Kuip, waardoor hij nu tot 2026 vastligt. Slot had een clausule waardoor hij voor vijf miljoen euro weggeplukt kon worden in de zomer van 2024. Deze clausule is nu verwijderd, Feyenoord kan vragen wat het wil voor de succescoach.
'Ik ben hier nog niet klaar', reageert Slot. 'We hebben een prachtig seizoen gehad met Feyenoord, met het kampioenschap als schitterende beloning voor al het harde werk dat verzet is, maar ik wil ontzettend graag verder bouwen. Na de zomer wacht een avontuur in de Champions League en er is een landstitel te verdedigen. Genoeg om naar uit te kijken, dus ik ben er trots op om in Rotterdam trainer van Feyenoord te zijn en te blijven.'
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties