Update: Management Berghuis komt met andere verklaring over vuistslag richting FC Twente-fan

Sportnieuws
maandag, 29 mei 2023 om 21:05
copyright proshots 20663676
Steven Berghuis heeft na afloop van het duel met FC Twente een klap uitgedeeld aan een supporter van FC Twente. TC Tubantia weet te melden dat ploeggenoot Brian Brobbey racistisch werd bejegend waarna Berghuis zijn zelfbeheersing verloor. Een ooggetuige heeft aan het dagblad laten weten dat Berghuis opkwam voor Brobbey, die door de Twente-aanhanger ‘kankerzwarte’ zou zijn genoemd.
Berghuis deelde zondagmiddag een klap uitgedeeld aan een supporter van Ajax, zo blijkt uit de beelden die rondgaan op social media. De exacte aanleiding van de agressie van de aanvaller van Ajax was in eerste instantie onduidelijk, maar inmiddels is bekend dat de fan zich zeer racisctisch uitgelaten heeft richting Brobbey. Het schoot bij Berghuis in het verkeerde keelgat en trachtten een vuistslag uit te delen. Uiteindelijk liep Berghuis gefrustreerd richting de entree van de spelersbus.

Ajax geeft Berghuis een boete

Berghuis heeft inmiddels wel gereageerd op het voorval. 'Ik heb spijt van mijn actie, ik had dit niet moeten doen. Na elke uitwedstrijd krijgen wij bij de bus heel veel verwensingen naar ons hoofd geslingerd, terwijl wij tijd maken om handtekeningen uit delen aan fans die daar om vragen. Ik ben inmiddels wel wat gewend maar mensen denken maar alles te kunnen roepen. Mijn reactie lost niks op, dat snap ik ook. Het is niet goed, ik heb een voorbeeldfunctie als speler van Ajax', is het statement van de speler zelf.
Ajax keurt de reactie van Berghuis af en geeft hem een boete. 'Steven heeft op een verkeerde manier gereageerd. Hij heeft dat al snel bij John Heitinga kenbaar gemaakt en meteen zijn excuses aangeboden. Bij aankomst in de Arena heeft hij een gesprek gehad met Heitinga, Edwin van der Sar en Sven Mislintat. Zij wilden ook zijn kant van het verhaal horen. De conclusie is dat zijn reactie verkeerd was en dat Ajax die afkeurt.'

Update 29-5: Management Berghuis komt met verklaring

Het management van Steven Berghuis heeft een verklaring afgegeven nadat de 31-jarige Ajacied zondag een vuistslag uitdeelde aan een supporter buiten de Grolsch Veste. Berghuis zou ‘continu in zijn gezicht zijn uitgescholden’ terwijl hij handtekeningen uitdeelde aan kinderen, zo valt er te lezen. 'Vanuit het management van Berghuis wordt gesteld dat hij tijdens het uitdelen van handtekeningen aan kinderen continu in zijn gezicht werd uitgescholden. Daarvoor zou hij diegene ook meerdere malen hebben gewaarschuwd, voor hij zijn linkerhand op het dranghek plaatste en met zijn rechterhand een vuistslag probeerde uit te delen.'

Poll

Bekijk je dit artikel via een andere website? Dan wordt de video waarschijnlijk niet weergegeven. Klik hier om door te gaan naar het originele artikel op de website van Sportbookies en de video te kunnen bekijken.
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties