Update | Acute geldnood brengt mogelijk faillissement Vitesse dichterbij

Sportnieuws
woensdag, 26 juni 2024 om 15:30
vitesse
Vitesse verkeert momenteel in zwaar weer. De club werkt samen met de Nederlandse ondernemer Guus Franke aan een reddingsoperatie. Franke is bereid ver te gaan om tot een akkoord te komen met Coley Parry, die Vitesse met zijn miljoeneninvestering in zijn greep heeft (laatste update van dit artikel onderaan).
Eerder hoopte Franke met een Amerikaanse partij Vitesse over te nemen. Deze partij, Frank McCourt, tevens eigenaar van Olympique Marseille, kon echter geen overeenstemming bereiken met Parry en trok zich terug. McCourt is de grootste schuldeiser van de club en heeft nog ruim veertien miljoen euro tegoed.
Hoewel McCourt afhaakte, blijft Franke zich inzetten voor een oplossing met Vitesse. De ondernemer is bereid grote stappen te zetten om Parry tegemoet te komen. Een akkoord met Parry is cruciaal voor het voortbestaan van Vitesse. Daarnaast is Franke bereid om zelf miljoenen te investeren in Vitesse en de komende jaren tekorten aan te vullen.

Vitesse dreigt proflicentie kwijt te raken

Vitesse heeft afgelopen maandag een begroting ingediend die niet sluitend was. Hierdoor heeft de licentiecommissie het proces gestart om de licentie in te trekken. Het definitieve besluit wordt maandag genomen, tenzij Vitesse voor die tijd tot een oplossing komt. De club uit Arnhem wil koste wat kost voor zondagavond of maandagochtend een deal sluiten met Franke en Parry, zodat dit nog kan worden meegenomen in de vergadering van de licentiecommissie op maandag.
Als Vitesse de licentie toch verliest, kan de club in hoger beroep gaan om meer tijd te krijgen voor een akkoord. Eventueel zijn daarna ook juridische stappen mogelijk.

Update 25-6 08.45u | KNVB trekt licentie Vitesse in

De licentiecommissie van de KNVB heeft besloten om de proflicentie van de in zijn voortbestaan bedreigde club in te trekken. Vitesse leverde vorige week maandag een niet dekkende begroting in voor het nieuwe seizoen en beantwoordt op meerdere punten niet aan de licentie-eisen van de KNVB. De club zal nu in bezwaar gaan bij de commissie van beroep.

Zorgen om lot spelers

Update II | dinsdag 25-6, 13:55u: Evgeniy Levchenko, de voorzitter van de Vereniging van Contractspelers (VVCS), heeft op scherp gezet wat het kwijtraken van de licentie zou kunnen betekenen voor de spelers van Vitesse. Als de club verdwijnt, zijn zij transfervrij, maar het is wel belangrijk dat er snel duidelijkheid komt over het actuele beroep en de daaraan verwante inspanningen van investeerder Guus Franke. Franke wil garant staan voor de schuld van de eerder ingestapte Amerikaan Coley Parry (14,3 miljoen, red.), maar zijn bereidheid heeft de licentiecommissie er niet toe genoopt om nog eens uitstel van executie te geven.
Als de spelers van Vitesse pas te laat uitsluitsel krijgen, dreigen zij buiten de boot te vallen bij geïnteresseerde clubs, omdat die hun selecties in deze fase al aan het vormen zijn. Levchenko hoopt nu in de eerste plaats dat Vitesse zijn licentie behoudt en zo het inkomen en de werkgelegenheid van de selectie kan blijven waarborgen.

Acute geldnood doet faillissement naderen

Daags na de aankondiging dat de proflicentie van Vitesse vervalt, heeft algemeen directeur Edwin Reijntjes nog eens de noodklok geluid. Door de acute geldnood moet de club mogelijk op korte termijn een faillissement aanvragen. Binnen anderhalve week moeten er verschillende openstaande rekeningen worden betaald. Hierdoor hebben de nog altijd lopende gesprekken met Franke haast. Bovendien is het instappen van Franke geen garantie voor het terugkrijgen van de broodnodige licentie. Waar de KNVB strakke voorwaarden hanteert voor het verlenen van die licentie, heeft Franke voorwaarden voor het helpen van Vitesse. Het beroep van de club tegen de uitspraak van de KNVB geeft momenteel twee weken de tijd om reddende stappen te zetten.
Krijg 50 of 100x je inzet terug als Nederland wint van Oostenrijk! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties