Update | Brian Brobbey sluit zich definitief niet aan bij de selectie van Oranje voor de komende twee oefenwedstrijden

Sportnieuws
maandag, 18 maart 2024 om 12:27
copyright proshots 23933495
Zondagavond werd bekend dat Brian Brobbey naar alle waarschijnlijkheid afwezig zal zijn tijdens de komende interlandperiode. Het was al langer bekend dat de spits van Ajax sukkelde met kleine blessures en dat hij constant weer werd opgelapt. De gasten bij Studio Voetbal van de NOS vinden het jammer dat Brobbey nu niet getest kan worden en beschuldigen John van 't Schip daarvan.
Arno Vermeulen baalt ervan. 'Het is toch wel opvallend wat er de laatste weken bij Ajax gebeurd. Hij is elke keer niet fit en dan toch elke keer hem bij zijn haren erbij slepen.' Ibrahim Afellay stelt dat Ajax gewoon simpelweg niet zonder de spits kan. Vermeulen weet dat ook, maar vindt het wel zonde voor de spits zelf dat hij nu niet getest kan worden.

Over de limiet 

Pierre van Hooijdonk schets de situatie. 'Hij was tegen Fortuna Sittard niet fit genoeg om de hele wedstrijd te spelen. Hij kwam er wel in en scoorde ook direct. Dan begrijp ik dat je het risico wilt nemen tegen Aston Villa, want dat is een belangrijke wedstrijd. En een paar dagen later speel je weer en dat ritme is voor hem niet vol te houden. Het is ook apart, want je hebt Julian Rijkhoff en Chuba Akpom. Dat zijn vervangers, want je moet ook naar de fysieke gesteldheid van Brobbey kijken. De trainer heeft ervoor gezorgd dat hij over zijn limiet is gegaan.'

Constant oplappen

Theo Janssen is van mening dat Brobbey zelf aan had moeten geven dat hij aan zijn limiet zat. Daar is Van Hooijdonk het niet helemaal mee eens. 'Op die leeftijd zeg je dat niet snel. Hij had gewoon last en werd iedere keer weer opgelapt, maar na verloop van tijd moet je zo een jongen in bescherming nemen en dat had vandaag gekund.' Officieel is Brobbey nog niet afgemeld, want de KNVB heeft er nog niets over gezegd, maar het heeft er alle schijn van.

Teveel van het goede

Update | Brobbey heeft zich definitief afgemeld voor het Nederlands elftal. Tegen Sparta verliet hij in de tachtigste minuut het veld met een hamstringblessure en dat lijkt nu ook de reden te zijn voor zijn afwezigheid. Hoe ernstig de blessure echt is, weet nog niemand. Wel is bekend dat Ronald Koeman geen vervanger oproept.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties